Kambja raamatukogu avatakse enne kukke ja koitu

1126
Foto: Heigo Mägi

Kambja raamatukogu tervitab oma lugejaid ja annab teada, et tänavusel Eesti taassünnipäeval ehk kolmapäeval, 16. novembril avatakse mõistuse tervisekeskus tavatult vara – juba kell 5.00.

Kõik varased ärkajad on raamatukokku oodatud!

Raamatukogu külastamine koidueelsetel tundidel võib olla oma erakordsuses meeldejäävaks ettevõtmiseks ka neile lugejaile, kel muidu on kombeks hilisem ärkamine.

Varaseid külastajaid ootab raamatukogus valik unenäoseletajad – neid võib kohapeal sirvida või kojuviimiseks laenutada. Raamatukoguhoidja pakub soovijaile vedelat

“Tõde ja õigust” ehk kohvi, mille valmistamisel segatakse omavahel kohvioad, mida poodides müüakse pakendites “Tõde” ja “Õigus”. Anton Hansen-Tammsaare romaan „Tõde ja õigus“ sobiks aga moel või teisel kohvilauajuttude tüvitekstiks, sest on tuttav kõigi põlvkondade lugejaile ning seda on raamatukogudest laenutatud ikka ja alati. Kohvikõrvaseks pakutakse Kevade küpsised ja Kalevipoja šokolaadi, et maitsemeele kaudu tuua eesti kirjanduse riiulitelt esile need teosed, millest on avaldatud kõige rohkem kordustrükke.

Koidueelsel ajal avatud raamatukogus pakutakse esiletõstetult tutvumiseks ja laenutamiseks neid raamatuid, mille pealkirjas sisaldub sõna “öö”.

Raamatukogude aasta raames avatakse 16. novembril või selle paiku üle Eesti erinevas vormis ööraamatukogusid. Kambja raamatukogu 1913. aastal alanud tegevusloos kujuneb 16. november 2022 mõneti ajalooliseks, sest esimest korda oodatakse lugejaid juba enne kukke ja koitu.

Kohtumiseni raamatukogus! Oma silm on ikka ja alati kuningas!

PS Suur juhus seadis asjalood nõnda, et Kambja raamatukogu on kolmapäeval, 16. novembril 2022 avatud vaid koidueelsetel tundidel ehk kella 5st kuni kella 8ni. Pärast seda osalevad raamatukoguhoidjad Kõrveküla raamatukogu poolt korraldataval koolitusel.

Kino maale
EelmineOodatud on ettepanekud aukodaniku ja aasta tegija, aasta teo nimetamiseks
JärgmineSoinaste lasteaed Laululind otsib kollektiivi abiõpetajaid