20. Tartumaa lasteraamatupäev „Minu Ukraina Eestis“

340

5. aprilliks olid kõik Tartumaa koolides õppivad ukraina õpilased koos tugiisikutega kutsutud Tammistu raamatukogu-külakeskusesse lasteraamatupäevale.

Päev algas Tartu vallavanema Jarno Lauri tervitusega, kes ütles lastele, et väga oluline on lugeda muinasjutte, kust saame põhilise info. Ta leidis ka sarnasusi ukraina ja eesti muinasjuttudes. Siis esinesid kontserdiga Tartu valla muusikakooli õpilased. Kambja kooli ukraina õpilased esitasid eestikeelse lühinäidendi „Imeaabits“, mis leidis väga sooja vastuvõtu ja tõi ka esinejatele endile naeratuse näole. Huvitav oli ka kohtumine Ilona Martsoniga ajakirjast Täheke ja kirjanik Indrek Koffiga. Eelnevalt olid koolid ukraina laste joonistused saatnud raamatukokku. Ukraina teemadel joonistusi hindas ja autasustas žürii vanusegruppide kaupa. Ka kahe Kambja koolis õppiva õpilase tööd tunnistati auhinna vääriliseks. Päev lõppes liikumismängudega Regina juhendamisel, lisaks oli võimalik maiustada kommide ja küpsistega. Kõik esinemised tõlgiti ukraina keelde.

Üritusest võtsid osa kõik Kambja valla koolides õppivad ukraina õpilased ja lapsed said lisaks muljetele kokku ka oma sõpradega naaberkoolidest.

Sirle Kuristik
õpetaja

Kino maale
EelmineTartu 2024 põhiprogrammi projekt „Peedist pesumasin“ avab esimese osanäituse „Kui aeg on kasin, siis leiuta masin“
JärgmineAarike Hooldekeskus otsib hooldajat või abihooldajat