Judokad Kambja vallast löövad üle Euroopa laineid

303
Kabriel Kirna ja Jakob Vares 2023. aastal Hispaanias Euroopa karikaetapil. Foto: Eesti Judoliit

20.–21. mai 2023 olid võistlustules Eesti judokoondise U21 liidrid. Jakob Vares ja Kabriel Kirna osalesid Hispaanias Euroopa karikaetapil. Tartu Olümpiko klubi judokad hoiavad Eesti lippu endiselt kõrgel – Varesele hõbe ja Kirnale pronks!

Oma esimesel hooajal U21 vanuseklassis võistlevad Jakob Vares ja Kabriel Kirna näitavad viimaste tulemustega, et on tõeliselt maailma tippu tõusnud. Noormehed on sel hooajal kõigil neljal osaletud EK-etapil jõudnud medalimatšideni ning Varesel on ette näidata kuld, hõbe ja pronks ning Kirnal kaks hõbedat ja pronks! Vägevad tulemused on noormehed tõstmas maailmareitingu top 10 piirimaile. Enne Hispaania turniiri punktide lisandumist, asusid Vares WRL 13. ja Kirna 17. positsioonil.

Jakob Vares (-100 kg), kes tänu kõrgele reitingule oli Hispaania turniiril esimeses ringis vaba, kohtus oma esimeses kohtumises eelnevalt Prantsusmaa sportlase alistanud kasahhi Maksat Makhmadkhashamulyga. Varesel kauge maa judokaga probleeme ei tekkinud ning ilusa ipponiga liikus ta poolfinaali. Pääsuks finaali tuli meie mehel alistada hispaanlane Jorge Alvarez Rodriguez. Ka see õnnestus Varesel probleemideta. Finaalis vanema ja kogenuma Prantsusmaa esindaja Maxence Bordini vastu jäi aga Vares oma haarde saamisega hätta ning kuigi vastase pidevad rünnakud polnud piisavad, et Varesele suurt ohtu valmistada, olid need piisavad kolmeks shidoks, mis tähendasid vastase võitu.

Kabriel Kirna (+100 kg), oli samuti tänu varasematele tulemustele esimeses ringis vaba. Teises ringis kohtus ta eelmise aasta U18 Euroopa meistrivõistluste hõbemedalisti Davit Kevlishviliga. Hispaania sportlasest täna Kirna ramm üle ei käinud ja meie raskekaallane pudenes lohutusringi pronksi eest heitlema. Seda tegi Kirna edukalt, alistades esmalt ipponiga teise hispaanlase Rodrigo Garcia Rojase ning medalimatšis küllalt ühepoolses kohtumises Kasahstani sportlase Zhakntilek Nurtilepuly.

Eesti Judoliit

Kino maale
EelmineUnipiha kool pakub konkursi korras tööd
JärgmineEsimene aasta Õunakeste rühmas