Uuenes maakonnaliinide vedaja ja liinivõrk

1340
Bussipeatus Uhtil. Foto: Marko Ojakivi

Alates 1. juulist 2023 teenindab maakonnaliine AS Hansa Bussiliinid. Kehtima jäid kõik senised ühiskaardid ning uut kaarti soetada pole tarvis.

Liinidele tuli 63 täiesti uut kuldses toonis bussi, mis pakuvad sõitjatele senisest enam sõidumugavust. Kõik bussid on madala sisenemisega, võimaldades bussi pääseda ka liikumisraskustega sõitjatel. Igal istmel on kolmepunkti turvavöö, mille kinnitamine on sõitjale kohustuslik. Istmete juures on USB-laadimispesad, mis annavad võimaluse tühjeneva telefoni akut sõidu ajal laadida. Busside salongidesse on paigaldatud ekraanid saabuvate peatuste infoga.

Uuenes ka liinivõrk. Kuigi senised põhiliinid jäid endisel kujul käiku, on paljudel liinidel väljumisajad mõnevõrra muutunud. Vähekasutatavaid liinilõike on suletud ning selle asemel avatud uusi või pikendatud olemasolevaid liine. Igal juhul tasub oma harjumuspärased sõiduajad üle kontrollida. Kõik sõiduplaanid on avaldatud riiklikus sõiduplaaniportaalis www.peatus.ee. Seal saab teha sõiduotsingu konkreetse kuupäeva kohta. Reisijad, kes tahavad tutvuda pigem tabeli kujul sõiduplaanidega, leiavad sõiduplaanid Tartumaa Ühistranspordikeskuse koduleheküljel transport.tartumaa.ee.

Lisainfo: Maikl Aunapuu, Tartumaa Ühistranspordikeskuse juhataja, 5687 6944, maikl.aunapuu@tartumaa.ee

Valda läbivad Tartu maakonnaliinid
Kino maale
EelmineTõrvandis põles tootmishoone
JärgmineLõpurühmade mõtsiklusi