Võidupühal saab Kambja vallas osaleda maakaitsepäeval ja valla jaaniõhtul

1669
Võidupühal ja eelneval päeval toimuvad vallas mitmed rahvarohked jaanipeod. Foto: Marko Ojakivi

Reedel, 23. juunil 2023 kell 11–14 toimub Ülenurmel maakaitsepäev. Kella 17st algab valla jaaniõhtu meeleolukate tegevustega lastele, peredele kui täiskasvanutele.

Võidupüha hommikul kell 9 asetavad Kambja Vallavalitsuse ja Kaitseliidu Elva malevkonna esindajad pärja Pangodi vabadussõja mälestussamba jalamile. Seejärel orienteeruvalt kell 9.20 peetakse vabadussõjas võidelnuid meeles Kambja ausambamäel.

Põllumajandusmuuseumis kell 11 algava maakaitsepäeva avab vallavanem Illari Lään. Järgnevad temaatilised sõnavõtud, esinemised, avatud on pop-up ala ning tehnika- ja relvanäitus, kohal on Politsei- ja Piirivalveameti töötajad, tutvuda saab Kaitseliidu ja liitlasüksuste varustuste ning tehnikaga, külastada saab reaalset vanglakambrit, toimub Kaitseliidu Tartu maleva rivistus ja ergutamine, jagatakse võidutuld, pakutakse sõdurisuppi ning Naiskodukaitse korraldab heategevusloterii.

Võidupüha paraadilt Viljandist läkitatud tuli jõuab Ülenurme ligikaudu kell 13.40. Saabunud tule saavad endale koju viia ja süüdata oma jaanitule ka vallaelanikud. Kella 14st asuvadki vallajuhid jagama üleantud võidutuld.

Võidutule teekond Kambja vallas

14.00 Start põllumajandusmuuseumi juurest
14.10 Räni kant – Kristalli 2 kinnistul
14.25 Külitse kant – Kiigemäe platsil
14.45 Reola kant – kultuurimaja ees
15.00 Vana-Kuuste kant – Kuuste kooli ees
15.25 Pangodi kant – Vabadussõja mälestussamba juures
15.45 Kambja kant – Kambja mõisapark

Kell 17 algab Kambja mõisapargis valla tasuta jaaniõhtu. Kell 19 toimub valla isetegevuslaste kontsert. Jaanipeol mängivad-laulavad Toomas ja Tauri Anni. Täpsemalt jaanipäevast mõisapargis SIIT.

Kambja surnuaiapüha ja jumalateenistus toimub võidupühal kell 11 Kambja kalmistul. Info toimuvast ja eelolevatest kalmistupühadest kogudusest.

Eelneval päeval, 22. juuni õhtul saavad huvilised osaleda põllumajandusmuuseumi jaanipeol, kus mõõtu võtavad Eestimaa tugevaimad mehed ja naised. Samuti toimuvad rahvalikud jõukatsumised. Peo peaesineja on Stefan koos bändiga. Rohkem infot peost muuseumi kodulehelt.

Teate edastas: Marko Ojakivi, Kambja Vallavalitsuse kommunikatsioonijuht, 515 6142, marko.ojakivi@kambja.ee

Kino maale
EelmineTõrvandi koolimaja ehitus muudab alevikus liikluskorraldust
JärgmineTuult tiibadesse, väikesed laululinnud!