Euroopa kultuuripealinn kutsub Kambja käsitööhuvilisi kuduma väliskülalistele kingitusi

707
Kambja vallas saab Tartu 2024 mustriga kudumid tuua omavalitsuse raamatukogudesse. Foto: Marko Ojakivi

Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 kutsub kõiki Kambja valla käsitööhuvilisi kuduma kultuuripealinna mustritega mütse, salle ja käpikuid. Valminud riideesemeid kingitakse 26. jaanuaril 2024 kultuuripealinna pidulikul avamisel osalevate väliskülalistele.

Üleskutse tõstab esile ning näitab uhkusega väliskülalistele Lõuna-Eesti käsitööoskuseid. „Euroopa kultuuripealinn räägib Ellujäämise Kunstidest ja üks tahk sellest on eluks vajalike oskuste omamine ja järgnevatele põlvkondadele edasi andmine,“ rääkis Tartu 2024 Lõuna-Eesti koordinaator Annela Laaneots. „Käsitöö on Lõuna-Eestis aukohal ning soovime näidata Euroopale meie imeliste oskustega inimeste loomingut.“

Kudumeid hakatakse koguma novembrist 2023 ning neid saab tuua Kambja valla raamatukogudesse. Esemele tuleb juurde lisada tegija nimi, vanus ning kohalik omavalitsus, et kingisaaja teaks, kes need kudus. Tartu 2024 premeerib osalejaid kinkekomplektiga, mis sisaldab tänukirja, helkurit ning maitsvat šokolaadi.

Kultuuripealinna mustrid on sobilikud nii kudumismeistritele kui ka neile, kes veel vilunud nobenäpud pole. Kududa võib kõiki mustreid koos, saab ka valida vaid üksikud lemmikud ja neid töö sisse jäädvustada. Mustrid leiab Tartu 2024 kogumispunktides. Neile kudumitele, kuhu ei ole sisse kootud Tartu 2024 mustrit, õmmeldakse äärele hiljem juurde väike Tartu 2024 märgis.

Valminud esemeid näeb oluliste väliskülaliste seljas 26. jaanuaril 2024, mil Tartu linnas avatakse pidulikult Euroopa kultuuripealinna aasta.

Kambja vallas saab kudumid tuua: * Tõrvandi raamatukogu, * Kambja raamatukogu, * Kuuste raamatukogu, * Külitse raamatukogu, * Ülenurme raamatukogu

Tartu 2024 mustrid leiab veebist tartu2024.voog.com/uudised/euroopa-kultuuripealinn-kutsub-louna-eesti-kasitoohuvilisi-kuduma-valiskulalistele-kingitusi või SIIT (allalaaditavad mustrid)

Info: Annela Laaneots, Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 Lõuna-Eesti koordinaator, 557 9808, annela.laaneots@tartu2024.ee

Teate edastas: Marko Ojakivi, Kambja Vallavalitsuse kommunikatsioonijuht, 515 6142, marko.ojakivi@kambja.ee

Kino maale
EelmineKõrkkülas on müüa enampakkumisel korter
JärgmineKambja kool muutus üleöö kummituskooliks