Teistmoodi ettelugemispäev Kambjas

444
PEREKIVI KAMBJAS: Ettelugemised toimuvad nii perekivi kui Eesti rahvakooli memoriaali osaks oleva kivist raamatu juures. Foto: Heigo Mägi

Tänavune ettelugemispäev (reedel, 20. oktoobril) on Kambjas varasematest mõneti erinev, sest liikumisaastale kohaselt lähevad nii ettelugejad kui ettelugemise kuulajad – seega kogu koolipere! – kooli- ja raamatukoguhoonest sümboolse jalutuskäigu kaugusele.
Kambja Ignatsi Jaagu kooli noored esitavad koolikaaslastele ja kõigile teistele huvilistele ettelugemise vormis tänavuse juubilari, novembris oma 85. sünnipäeva tähistava Hando Runneli luulet.
Ettelugemised toimuvad nii perekivi kui Eesti rahvakooli memoriaali osaks oleva kivist raamatu juures, sest neid tähiseid ilmestavad Hando Runneli targad mõtted. Teistmoodi ettelugemispäeva alustavad kell 8.40 perekivi juures 5. kuni 9. klassi õppurid, kell 9.15 jätkavad kivist raamatu juures ettelugemist 1. kuni 4. klassi õpilased. Mõlemal ettelugemisel toob eesti keele õpetaja Tiina Tiideberg esile tähendusrikkaid hetki Hando Runneli elu- ja loometeelt ning raamatukoguhoidja Toivo Ärtis meenutab, kuidas on läinud nii, et auväärse Tartu luuletaja sõnumiga mõtted ilmestavad Kambjas kahte kivist tähist.
Eesti rahvakooli memoriaali osaks oleva kivist raamatu ühele leheküljele on kinnitatud pronksi valatuna Hando Runneli värsiread “Kiri algab kirikust, rahvas algab raamatust”. Kõigi perede pühapaigana kujundatud perekivile on raiutud Hando Runneli soovitusel mõte “Hoidke meid alles.”

Toivo Ärtis

Kino maale
EelmineKuni 31. oktoobrini saab taotleda ranitsatoetust
JärgmineHommikukohv raamatukogus enne kukke ja koitu