Telefonile vastab raamatukoguhoidja

824
KOHTUME RAAMATUKOGUS: Raamatukogupäevade avapäev Jõgeva raamatukogus kulmineerus kirjanduse tundmise võistlusega, kus esimese koha sai Tartumaa võistkond koosseisus Pille Rekker, Eva Viira ja Toivo Ärtis. Foto: Teet Malsroos

Eesti raamatukoguhoidjate poolt isekeskis korraldatud kirjanduse tundmise mälumängu võitis sel aastal Tartumaad esindav võistkond, mille koosseisu kuulusid Elva raamatukogus töötav Pille Rekker, Kõrveküla raamatukogu esindaja Eva Viira ja Toivo Ärtis, kes teenib ja teenindab lugejaid Kambja vallas, kuid lõpetame siinkohal juba toimunu meenutamise ning viime jutu audioüritusele, mis raamatukoguhoidja Ärtise algatusel ette võetakse.

Käimasolevate raamatukogupäevade raames korraldab Toivo Ärtis neljapäeval, 26. oktoobril 2023 audioürituse „Telefonile vastab raamatukoguhoidja“, mis tegelikkuses tähendab seda, et kella 15st kuni kella 18ni võiksid huvilised helistada raamatukoguhoidja taskutelefonile 5569 6719 ning edasise vestluse käigus välja tuua mõtteid, ideid ja ettepanekuid, mida Kambja ja/või Külitse raamatukogus peaks tegema või teistmoodi tegema, et olla oma tegevuses senisest veelgi kaasavam.

Et raamatukoguteenuste arendamine kulgeks Eestis ühtses raamistikus, on selle korraldajad kokku leppinud  seitsmes põhimõttes. Nende sekka kuulub ka põhimõte, et 21. sajandi raamatukogu on kaasav. Eelnimetatud põhimõtet selgitatakse visioonidokumendis „21. sajandi raamatukogu“ sellise mõttekäiguga: „Raamatukogud on kogukondi liitvad ja neile võimalusi pakkuvad paigad, mis panustavad inimeste vaimse ja füüsilise tervise hoidmisse ja heaolusse. Nad pakuvad inimestele mitmekülgset ja paindlikku keskkonda oma tegevuste ning sündmuste korraldamiseks. Raamatukogud on avatud platvormid mõttevahetusteks ja aruteludeks.“

Hea Kambja või Külitse raamatukogu lugeja, leia aega ja  helista raamatukoguhoidjale, et anda soovitusi ja jagada mõtteid, mida tuleks teha selleks, et Sa saaksid öelda, et sinu koduraamatukogu on kaasav.

Raamatukoguhoidjale võib telefoninumbril 5569 6719  helistada ka pärast eelkirjeldatud audioüritust, kuid siis peaksid arvestama, et mõni hetk ei sobi vastamiseks või põhjalikumaks vestluseks. Kes telefonitsi rääkida ei soovi, võib oma mõtteid edastada e-kirja teel (raamatukogu@kambja.edu.ee või kulitse.raamatukogu@mail.ee).

Toivo Ärtis

Kino maale
EelmineRiigi toel saab tasuta õigusabi
JärgmineVallavolikogu kinnitas eelarvestrateegia