Võimlemisklubi Ülenurme võimlejad Eesti meistrivõistlustel esikolmikus

290
Võimlejate grupipilt.
Võimlemisklubi Ülenurme mini- ja lasteklass Sügissära võistlusel Tartus. Foto: Kristina Lillo

Sügis on rühmvõimlejate jaoks üks põnevamaid aegu, kuna selgitatakse välja Eesti parimad rühmad vahendiga kavades. Oktoobris toimusid kaks võistlust, Sügissära ja Eesti meistrivõistlused, kus osalesid nii Ülenurme miniklass kui ka lasteklass.

Ülenurme rühmvõimlejate jaoks oli selle hooaja esimene võistlus A. Le Coq spordihoones toimunud Sügissära võistlus, kus osalesid rühmad üle Eesti, et enne Eesti meistrivõistlusi esimene katsetus vahendiga kavades teha. Ülenurme miniklass A-grupp sooritas võistlusel rõngakava, millega teenis välja oma vanusegrupi esimese koha. Ülenurme lasteklass A-grupp võistles samuti rõngakavaga ning lõpetas võistluse nelja rühma seast tubli teise kohaga. Sügissära võistlus möödus rühmadele edukalt, saadi väga väärtuslikku tagasisidet kohtunikelt ning treenerid said aimu rühmade valmisolekust Eesti meistrivõistluse jaoks.

Kaks nädalat hiljem, 28. oktoobril sõitsid Ülenurme võimlejad Tallinnasse Kalevi spordihalli, et veeta pikk ja pingeline võistluspäev Eesti meistrivõistlustel vahendiga kavades. Lisaks rühmvõimlejatele olid üle Eesti kokku sõitnud ka iluvõimlemise rühmkavade grupid. Võistlus nägi ette, et iga rühm sooritab nii eelvõistluse katse kui ka finaalkatse ehk kõik rühmad astusid kohtunike ette kahel korral.

Päev algas Eesti meistrivõistluse raames toimunud „Tublide turniiriga“, kus astusid üles miniklassid ning B-grupi rühmvõimlejad. Ülenurme miniklassi A-grupp sooritas kaks väga kindlat katset ning saavutas suure edumaaga enda vanuseklassis suurepärase esimese koha. Lõunast algasid Eesti meistrivõistlused, kus said osaleda rühmvõimlejate A-grupid alates lasteklassist. Lasteklassi arvestuses oli konkurents suurim, kuna Eesti meistri tiitli nimel võistles lausa viis rühma. Ülenurme lasteklass tegi nii eelvõistlusel kui ka finaalkatses puhtad sooritused ning hoidis peale kahte katset kõrget teist kohta.

Novembris ja detsembris tegelevad rühmad veel vahendikavadega, kuna detsembris ootavad

võimlejaid ees nii Tallinnas toimuv Merepiiga võistlus kui ka Tartu Slonny Cup. Mõlemal eesootaval võistlusel on esindatud ka Soome rühmad, mis lisab võistluspäeva nii elevust kui ka närvipinget.

Margot Võsokov
Võimlemisklubi Ülenurme juht ja treener

Kino maale
EelmineOmniva palub pakile võimalikult kiiresti järele tulla
JärgmineÜlenurme Gümnaasium tähistas 39. aastapäeva