President kuulutas jääle ehitatud laval Euroopa kultuuripealinna avatuks

149

Euroopa kultuuripealinna aasta Tartus ja Lõuna-Eestis kuulutas 26. jaanuari õhtul Emajõe jõelaval avatuks president Alar Karis.

Tartu 2024 avati Taavi Tõnissoni lavastatud etendusega „Kõik on kokku üks!”, mis tuletas publikule meelde koosolemise ja ühtehoidmise tähtsust ning viis rännakule läbi Tartu aja- ning kultuuriloo. Kultuuripealinna aastal on Tartu Eestis ja Euroopas erinevate inimeste ning kultuuride kohtumise paik.

Etendust mängiti tõenäoliselt suurimal laval, mis Eestis kunagi jõejääle ehitatud. Animatsioonid, valgusšõu ning heliefektid haarasid lisaks laval toimuvale ka ümbritseva Emajõe ning kaldad. Vaid korra esitletaval vaatemängul osales üle saja näitleja, tantsija ja muusiku. Üles astusid Trad.Attack!, Sander Mölder, Lonitseera ja paljud teised tuntud Eesti artistid.

Kultuuripealinna näol on tegu aasta aega kestva rahvaliikumisega, mis on tänavu ühtlasi suurim kultuurisündmus Eestis. Publikuni tuuakse terve elukaare ulatuses üle tuhande eriilmelise sündmuse, mis tutvustavad Tartu ja Lõuna-Eesti eripära ning kultuuririkkust nii kohalikele kui ka väliskülalistele kogu maailmast.

Tartu 2024

Kino maale
EelmineÜlenurme Muusikakooli aasta parimad
JärgmineTartumaa omavalitsused asuvad ühiselt toetama mittetöötavaid noori