Karel Udrasele laskevõistluselt „Livonia Cup 2019“ kaks pronksmedalit

1829

Ülenurme GSK laskurid olid kutsutud taas 24. korda peetavale Vilniuse võistlusele, kuid korraldaja, Vilniuse Poola Spordiklubi saatis 5. jaanuaril e-postiga teate, et nendest mitteolenevatel põhjustel ei ole võimalik käesoleval aastal „Polonia-2019“ võistlust korraldada. Kuna võistlus oli ühtlasi ka Noorte Euroopa võistkondlike karikavõistluste kvalifikatsioonivõistluseks, siis polnud võistlust võimalik ära jätta ja Läti Laskurliit võttis kiiresti korraldamise üle.

Heal tasemel võistluse peeti samal ajal, sama juhendi alusel, samades harjutustes läbi Tukumsis. Seal on olemas Läti parim tiir õhkrelvade võistluseks ning see oli ka vaba 10.-13.01.2019. Läti nimetas võistluse ümber „Livonia Cup-2019“.

Osalesime kaheksa laskuriga. Võistlejaid juhendasid allakirjutanu ja gümnaasiumi riigikaitse õpetaja Uudo Limak. Meilt seekord Eesti koondise arvestusse keegi ei kuulunud. Nagu igal võistlusel, oli meilgi suuri kordaminekuid ja ka „lati alt läbiminekuid“.

Meie parimaks oli Karel Udras, kes püstitas esimese stardi ajal uue isikliku rekordi ning võitis poiste 40-lasulises õhupüssiharjutuses kahe harjutuse läbimise järel 394,5 silmaga pronksmedali. Samal ajal meesjuuniorite konkurentsis võitis Lauri Lopp 60-lasulise harjutuse 593,8 silmaga samuti pronksmedali.

Tavapäratu oli finaalidesse võistlejate valimine. Meeste ja naiste finaalidesse võis koha tagada sõltumata kas laskur oli seni võistelnud noorte, juuniorit või täiskasvanute arvestuses. Meile endilegi üllatuseks said niimoodi finaalikoha Karel ja Lauri. Veel suurem ja rõõmustav üllatus sündis viimasel, finaalide päeval. Absoluutarvestuses vastavalt 8. ja 7. tulemusega Karel ja Lauri möödusid mitmest konkurendist ning lõpuks sai Udras jälle pronksi ning ka Lopp igati hinnatava 4. koha.

Tõe huvides tuleb märkida, et lasketäpsuselt meie parim oli hoopis Adele Karolina Kõre, kuid neidude ja naiste tase oli sedavõrd kõrge, et tema jäi finaalipääsust kaugele ning 398,2 silma andsid tüdrukute seas „vaid“ 4. koha.

Kõik märgitud laskurid ületasid ka seekord 1. klassi laskuri normi. Ka seekord Lätis südilt võistelnud Manfred Kukk täitis nädal tagasi eelmisel võistlusel Ülenurmes sama normi.

Võistlusreisi toetasid Eesti Kultuurkapitali Tartumaa ekspertgrupp ja OÜ Masinateenus. Suur tänu neile!

AIVO ROONURM

Kino maale
EelmineKambja lasteaed ootab tööle logopeedi
JärgmineKoolipoiste  filmikogemused