Sportlik aprillikuu Ülenurme Gümnaasiumis

216

Südamekuu oli Ülenurme Gümnaasiumis (ÜG) sündmusterohke: toimusid erinevad turniirid, võistlused ning õpetajad võtsid osa ka sammude kogumise väljakutsest.

Möödunud aastal valla allasutuse Kambja Kultuur ja Sport ellu kutsutud Jüriöö teatejooks Kambja vallas tegutsevatele ettevõtetele ning koolidele oli ka sel aastal edukas ja menukas: koolide teatejooksul osales kokku 48 neljaliikmelist võistkonda. Kõikide vanuseklasside (kokku neli erinevat) edukamad tulevad just Ülenurmelt. Veidi vihmasema ja külmema ilmaga asusid ka valla asutuste ja ettevõtete jooksul stardijoonele 13 võistkonda, kelle seas ka kaks gümnaasiumiõpetajate esindust. Kõige kiiremat minekut naiskondade seas näitas ÜG naiskond, saavutades sellega nii absoluutarvestuses kui ka valla asutuste grupis auväärse esimese koha. Meeskond, kes asus starti tiitlikaitsjana, pidi lõpusirgel nappi paremust tunnistama Leonhard Weiss OÜ meeskonnale.

Foto: Susan Sasorin

Aprill oli koolispordis korvpallikuu

Aprillis toimus 1.–3. klasside õpilaste maakondlik korvpallifestival, kust meie noored pallivõlurid tulid tagasi tubli kolmanda kohaga. Samuti võõrustasime 4.–6. klasside noormeeste maakondlikku turniiri. Meie poistele sai päeva lõpuks tasuks samuti tubli kolmas koht.

Kõige populaarsemaks korvpallivõistluseks osutus 3×3 korvpalliturniir, kus ÜG oli esindatud tervelt kaheteistkümne võistkonnaga. Edukamaks osutus 4.–5. klassi neidude võistkond, kes ülinapilt jäi teiseks. Poiste parimaks tulemuseks jäi neljas koht. Kokku osales turniiril 43 võistkonda nii maakonna kui linna koolidest.

Foto: Susan Sasorin

Kui kevad käes, siis  leiab ka kettagolf tee järjest rohkemate huvilisteni

Tartumaa disc golf’i osavusvõistlusel osales kümme võistlejat ÜGst. Võitsime nii neidude kui ka koolide arvestuses ning selle tasuks saime pääsu vabariiklikku finaali, mis toimub juba maikuu lõpus.

Kevadvaheajal toimus juba traditsiooniks saanud laager spordihoones, kus treeninguid viidi läbi nii maadluses, võrkpallis kui kergejõustikus.

Aprillikuu alguses leidis aset ka Sinilille orienteerumine, kus nädala jooksul said Ülenurme piirkonnas oma orienteerumisoskusi lihvida lisaks õpilastele ka lapsevanemad ja teised huvilised. Samuti toimus 24. aprillil kooli ümber väga populaarne Seiklushundi orienteerumispäevak, kus kokku osales üle 400 orienteerumishuvilise.

Ka õpetajad olid sel kuul tavapärasest veel enam aktiivsed. 24. aprillil toimus Ülenurme spordihoones traditsiooniline õpetajate sõpruskohtumine võrkpallis, mille võitis ÜG õpetajate segavõistkond.

Väärtustame liikumist väga ning soovime igapäevaselt olla eeskujuks õpilastele. Osalesime terve aprillikuu jooksul ka FitSphere’i korraldatud koolide kevadsammude väljakutsel, kus kogusime üheskoos kokku ligi 8 miljonit sammu. Esimesele kohale kõndis end kehalise kasvatuse õpetaja Rauno Tiimann, kes suutis kuu ajaga koguda 988 000 sammu. Tore on tõdeda, et saime üksteist inspireerida ja julgustada veelgi enam liikuma!

Oleme tänulikud ka toetajatele, kes meid väljakutse ajal motiveerisid ja omalt poolt õpetajatele väikesed kingitused andsid. Aitäh, Coop Põlva, MyFitness, NET Spordihall, O’Learys ja Beautiful Me rullmassaaž.

Soovime kõigile sammuderohket ja aktiivset suve!

Kaspar Koolman
Ülenurme Gümnaasiumi spordijuht

Susan Sasorin
Ülenurme Gümnaasiumi projekti- ja arendusjuht

Kino maale
EelmineJaga kodusoojust, hakka kriisihoolduspereks
JärgmineKambja lasteaeda väisasid külalised Lätist