Ainulaadne kontsert pereansambli Perepill ja lõõtsamaestro Kalle Raidsaluga

227
Pereansambli Perepill ja lõõtsamaestro Kalle Raidsalu kontsert. Fotod: Kristi Kull

13. aprillil Reola kultuurimajas toimunud kontsert „Perepill 45 ja Kalle Raidsalu 80“ oli ainulaadne ja kordumatu. Perepilli poolt vallarahvale korraldatud tasuta kontsert oli Reola kultuurimajas juba teine sellelaadne. Tänavune kontsert oli pereansambli 45. aastapäeva ja isa Kalle 80. sünnipäeva tähistav, mis tõi kõik põlvkonnad kokku lavale musitseerima.

Kontsert pakatas energiast, muusikas oli elemente nii rokist kui folgist, jättes ruumi ka improvisatsioonile.

Kontsert oli kaasahaarav ja paelus kõiki nii, et pealtvaatajate silmis läikisid pisarad. Kuulda sai nii ehedat rahvamuusikat kui ka hingelist viiulimängu. Esitati ka lugu, mis mängiti Bushile ja Gorbatšovile, kui perekond 1987. aastal Moskvas preemiareisil käis.

Saidi Tammeorg jutustas muusikapalade vahel Perepilli lugu ning tutvustas pereansambli ja Kalle minevikku ja rääkis esinemistest kogu maailmas. Viimaseks esinejaks oli Kalle lauluga „Kui Su hing on noor … Saavad tõeks muinaslood, tähevaiba sa kood, kui su hing on noor. Päike kõrgemalt käib, elu ilusam näib, kui su hing on noor…“ Inimesed saalist laulsid Kalle soovil kaasa.

See kontsert oli ainulaadne ja kordumatu, täis elamusi, pannes südame emotsioonidest värelema. Aitäh ja sügav kummardus teile, Perepill. Ikka samamoodi edasi!

Eesti Rahvakultuuri Keskusest oli pereansamblit ja Kallet tehtud töö eest tänama tulnud Tartumaa rahvakultuurispetsialist Kati Grauberg-Longhurst, kes andis üle kaks tänukirja.

Lõõtsapealinnast Põlvast ütles tänusõnad Georg Pelisaar. Kambja valla poolt õnnitles ja tänas Kallet Kambja Vallavolikogu esimees Aivar Aleksejev. Kodukülast Külitsest oli kohal palju inimesi, nende õnnesoovid andsid edasi Kristi Kull ja Maris Lomp.

Kristi Kull
Külitse elanik

Kino maale
EelmineTänuavaldus
JärgmineJäätmete kogumisringid Kambja vallas