Võimsa kõlaga punkt Tammekese klubi tegusale aastale

603
Moskva patriarhaadi koor

Kambja Tammekese klubi eakatel on saanud viimastel aastatel traditsiooniks külastada jõulukuul kontserti mõnes Tartu kirikus.

Jaani kirikus oleme kuulanud Eesti rahvusmeeskoori kontserti „Valgus ja kuld“, nautinud Hortus Musicuse suurepärast jõulukontserti ning Vanemuise teatri ooperikoori, solistide ja orkestri advendikontserti. Pauluse kirikus oli meeldiv kontsert sealselt koorilt ja Arsise kellade ansamblilt. Aastal 2017 oli meil taas võimalus kuulata Jaani kirikus Eesti rahvusmeeskoori, kes tol korral esitas oma akadeemilise kava.

2018. aasta lõpul külastas Eestit Venemaa kõige professionaalsematest lauljatest koosnev Moskva Patriarhaadi koor. 1983. aastal asutatud 12 üliprofessionaalse lauljaga maailma tippkoori juhatab Anatoli Gridenko. Selle koori lauljaid hakati ette valmistama, kui nad olid alles 4-5-aastased. Kindlate perioodide möödudes valiti parimad koori järgmisesse koosseisu. Nii jõutigi lauljate täisealiseks saamisel praeguse tasemini. Moskva Patriarhaadi juures tegutseb rohkem koore, kuid kuulsaim ja Venemaa parim on just see koor.

Hinnatud koori oli võimalik kuulata nii Tallinna Jaani kirikus kui Tartu Peetri kirikus. Muretsesime varakult piletid, et Tartus vaadata-kuulata kuulsa koori suurepärast esinemist. Meestel olid võimsad ja tervet kirikut täitvad hääled. Nauditav oli solistide esinemine. Koor esitas vene vaimulikku liturgilist muusikat, mida nad on tutvustanud kogu Euroopas.

Suurepärane kontsert meeldis meile väga ja oli toredaks punktiks lõppenud tegusale aastale.

Käes on 2019. aasta. Tammekese klubil on olemas plaanid uuteks huvitavateks kohtumisteks. Loodame, et need ka realiseeruvad.

Lugupidamine meie mõnusa ja ühtehoidva seltskonna liikmetele. Soovin kõigile tervist ja õnne!

Meeleolu vahendas

HELLA SULE

Kino maale
EelmineKuuste koolipere kinkis saja-aastasele Eesti riigile sada isevalmistatud kuuseehet
JärgmineTõrvandi Cup lauatennises