Eesti Vabariik 101

723

Eesti Vabariik 101. aastapäeva pidulikule tähistamisele Reola kultuurimajja oli 23. veebruaril kogunenud piisavalt nii noori kui eakamaid külalisi, esinejaid, kultuurihuvilisi. Oldi rõõmsad, elevil ning põnevil, oodati kontsertlavastust.

Lipulaulu saatel tõid Ülenurmest pärit gaidid Merilin Miks, Kristin Altsaar ja Marta Raudnagel saali Eesti lipu. Siis avanes eesriie, publik nägi laval toakest nii umbes 100 aasta tagusest Eestist, sinna ilmus noore Lydia Koidula vaim.

Kõlas hümn, kõik tõusid püsti ja laulsid seda koos. Ja edasi kulgeski kahte ajastut hõlmav lugu: Lydia noorusaeg, mil ta tähendas üles oma mõtteid tolleaegse ühiskonna elust ja neid papa Jannseniga jagas, ja tänapäev. Lavastuse vahele olid põimitud etteasted valla isetegevuslastelt. Oma panuse andsid seekord kolm rahvatantsukollektiivi: Reola naisrühm, Eesti Lennuakadeemia rahvatantsurühm Päkkpöörd ja Soinaste lasteaia naisrühm „Laululind”. Lisaks esinesid MTÜ Õnnemaa tantsustuudio Neptune, kultuurimaja naisansambel SO-LE. Kõik oli omavahel kooskõlas ja huvitav. Eriti jäi mulle meelde tütarlaps kultuurimaja kõrvalmajast, kelle kitarrimäng oli kaasahaarav – aitäh, Hanna Kruusmaa ja juhendaja Janar Sarapuu! Jään ootama teie edaspidiseid esitusi.

Muljed nähtust olid meeldivad ja ülevad.

Pärast aktust astus lavale Nedsaja Küla Bänd. Juba esimese loo kõlades oli rahvas põrandal jalga keerutamas ja nii see läks. Kõik olid meeleoluka peoõhtuga rahul. Kevadist värskust pakkus tantsu vaheaegadel Õnnemaa tantsustuudio Neptune show-grupp. Nad olid ilmekad ja neid oli tore vaadata. Aitäh kõigile tegijatele!

MAIRE SAKK,
naisansambli SO-LE laulja

Kino maale
EelmineOmavalitsuste talimängude korvpalliturniir lõppes meie võiduga
JärgmineKultuurikeskuses sai näha põnevat kunsti