Päikeseline spordipidu Kambja staadionil

1784
Kuuste kooli võistkonnad viimase mehe jooksu stardis. Foto: Mailis Mõttus

Hea naaberkooli kutsel oli meie õpilastel meeldiv võimalus osaleda suurel spordipeol, Kambja kooliolümpiamängudel, mis järjekorras juba viiendad.

Mitmekesistel ja tavapärasest pisut erinevatel spordialadel võistlemine möödus soojas – võiks öelda lausa palavas – õhkkonnas, sest ilmataat jagas lahkelt südasuviselt kuuma päikesepaistet. Siinkohal tänab koolipere abivalmis Kuuste meesseltsi eesotsas Kuldar Lepiku ja Urmas Kinguga, kes tõid Kambja staadionile kohale ja panid üles uhke suure varikatuse, mille alla meie koolipere lõõskava päikese eest võistlusalade vahel ja lõunasöögi ajaks peitu sai minna.

Kuuste koolipere jagunes kaheks riigiks: üks oli juba traditsiooniliselt Aserbaidžaan, mille delegatsiooni juhtis Tiia Tomson, ning Norra, mille tegevust koordineeris Kristjan Konts. Mõlema riigi sportlaspere kapteneid saab vaid kiita: sportlaste nimekirjad said aegsasti valmis, võistlejad olid motiveeritud ja jõudsid õigeaegselt alade juurde, üksteist innustati ning tekkinud probleemid lahendati ladusalt.

Vaid müsteerium Aserbaidžaani lipu kadumisega on siiani lahendamata – küllap on siin tegemist mõne ebasõbraliku riigi, mis olümpiamängudele ei pääsenud, kiusliku salasepitsusega.

Kuuste õpilastest võistkond Norra Kambja kooliolümpiamängude avamisel. Foto: Mailis Mõttus

Olümpiatõrvik süüdati rahvakooli memoriaali tulealtarilt, järgnes riikide defilee staadionile ning tõrviku teateteekond spordipeo aukülalise, vehklemise maailmameistri Julia Beljajeva kätte, kes olümpiatule läitis. Edasi loomulikult olümpialipu heiskamine, mängude avatuks kuulutamine ja sportlaste ning kohtunike esindajate ausa mängu tõotused.

Enne võistlusalade juurde asumist viis Julia Beljajeva läbi hoogsa soojenduse, mille mõned elemendid olid jõukohased vaid vähestele, meie õpilaste hulgas näiteks võimlemisspordi karastusega Victoria Polikarpusele.

Kuuste kooli noorsportlased järgisid neil mängudel eeskätt olümpiadeviisi „Tähtis pole võit, vaid osavõtt“, kuid toredat spordilusti see kuigivõrd ei vähendanud.

Aitäh Kambja koolile vahva spordisündmuse korraldamise eest ja loodame kohtuda järgmistel kooliolümpiamängudel!

KAIDO MARK,
Kuuste kooli huvijuht

 


Samal teemal:

Juubelinumbriga suurejoonelised kooliolümpiamängud

Kino maale
EelmineHeategevuslik retrokohvikute päev algklasside majas
JärgminePlayback-show