Maaelumuuseumid ja Ülenurme gümnaasium allkirjastasid ainulaadse koostöölepingu

881

SA Eesti Maaelumuuseumid juhatuse liige Merike Lang ja Ülenurme gümnaasiumi direktor Olev Saluveer allkirjastasid 4. septembril koostöölepingu, mille alusel toimuvad kooli üheksandate klasside tööõpetuse tunnid Eesti Põllumajandusmuuseumis.

Muuseum ja kool on head naabrid, kes koostööd varemgi teinud, kuid sellise ainulaadse leppeni jõuti kevadel alanud läbirääkimiste käigus. Kooli direktor Olev Saluveer: „Mul on hea meel kokkuleppe üle, millega muuseum on nõus pakkuma meie kooli 9. klassidele võimalust õppida erinevaid töövõtteid muuseumis mitmete elualade kogenud juhendajate käe all. Haridusmaastikul on palju koostöölepinguid, kuid selline kooli ja muuseumi vaheline lepe on ainulaadne. 2019/2020. õppeaasta on pilootprojekt, kuid arvestame meievahelise koostööga paljude edasiste aastate vältel.”

SA Eesti Maaelumuuseumid juhatuse liige Merike Lang: „Loodame omalt poolt täna allkirjastatud lepingu raames pakkuda Ülenurme gümnaasiumi 9.a, 9.b ja 9.c klassi õpilastele elamuslikku haridust ja eluks vajalikke oskusi erinevates valdkondades. Samas on see huvitav väljakutse muuseumile.”

Kolmapäeva, 4. septembri hommikul kell 8.00 oli 9.b klass täies koosseisus muuseumis, et saada kätte esimese tunni juhised ja minna avastusretkele. Kokku tegeleb õppeaasta jooksul õpilastega üheksa muuseumiõpetajat. Teadmisi saavad noored puidu- ja käsitööst, kodundusest, toidust ja tehnikast, loomadest ning taaskasutusest.

2019/2020. õppeaasta Ülenurme gümnaasiumi 9. klasside tööõpetuse tundide läbiviimisest Eesti Põllumajandusmuuseumis loodavad mõlemad osapooled saada häid kogemusi edasiseks pikaajaliseks koostööks.

EVELIN ANJA,
SA Eesti Maaelumuuseumid turundus- ja kommunikatsioonijuht

Kino maale
EelmineElamusreis Prantsusmaale
JärgmineVõrkpallitrenn Kambjas?