Algas Rüblikute juubeliaasta

1065
Suured lustlikud rüblikud Liis ja Kristi lennutasid õhupallidega juubeliaasta avatuks. Foto: Triin Sooberg

Sellel õppeaastal tähistab Rüblikute pere oma lasteaia 50. tegevusaastat. See on nii ilus ja auväärne number ja seepärast otsustasime tähistada seda terve aasta jooksul. Nii sai selle aasta motoks „50 aastat rõõmu ja tralli, Rüblikute kukerpalli”.

Lasteaed on ehitatud imelisse kohta, Ilmar Raamotile kuulunud Raja talu õunaaeda ja 50 aastat tagasi käis siin vilgas tegevus, et detsembris juba esimesi lapsi vastu võtta. Siiani oleme ikka oma õunaaeda oluliseks pidanud ja istutanud kevaditi juurde noori õunapuid, kui meie järjekordne lend lasteaia lõpetab ja kooli läheb. Õunapuud pakuvad kevadel õiteilu, suvel päikesevarju ja sügisel maitsvaid õunu.

Septembrikuu viimasel reedel oli õunaaed rõõmsat saginat täis ja muusika kostis üle Tõrvandi – pidasime Rüblikute õunaaia kohvikute päeva, kus oli kõike, mida eestlased tähtsaks peavad. Ükski pidu ei saa ju olla ilma ühislaulmiseta. Laulude popurrii-valikus olid lastelaulud, kus oli äratundmist ja kaasalaulmise võimalust kõigil, ei puudunud sellest ka „Enetel-Tenteli“ laulud. Tantsisime koos ja kallistasime sõpru. Külalisteks olid meie emad ja isad, vanavanemad, õed ja vennad. Peomeeleolu hoidsid üleval suured lustlikud Rüblikud – õppealajuhataja Liis ja muusikaõpetaja Kristi.

Õunaaia kohvikute päeval oli õunapuude vahel rohkesti külalisi. Foto: Triin Sooberg

Kohvikulauad täituseid lapsevanemate ja laste valmistatud tortide, kookide, pirukate, vahvlite, kommide, plaadikookide, muffinite, kilu- ja heeringaleibadega jne.

Kui oli juba maiustatud ja sõpradega juttu aetud, siis lennutasid suured Rüblikud õhku kaks ilusat numbrit 5 ja 0. Kõik koos tegime ka oma lasteaiamajale ühe suure-suure kalli, moodustades ühise katkematu ringi ümber meie lasteaiahoone.

Loomulikult peame tänama ka ilmataati, sest meile kinkis ta küll ühe imelise ilma.

Täname nii väikseid kui ka suuri Rüblikuid ja nende peresid. Ilusat sügist kõigile!

ENE PÕDER,
Tõrvandi lasteaia Rüblik direktor

Kino maale
EelmineKahe lasteaia sõbralik spordipäev
JärgmineHeategevusprojekt „Vaprusehelmed“