Kadripäev Soinaste lasteaias

1437

Laululinnu lasteaia Kuldnokkade rühm tahab rääkida loo, mis juhtus hingekuu ehk siis novembrikuu 25. päeval Laululinnu lasteaias.

Kõik sai alguse siis, kui Kuldnokkadel tuli mõte eesti rahvakalendri rõõmsat püha ühiselt tähistada. Tragid Kuldnokad õppisid selgeks mõned laulud ja tantsud, mida oleks kadripäeval sünnis esitada.

Ja algaski päev, täis rõõmu ja lusti. Kadrideks maskeerunult asusime teele, et Laululinnu perele soovida rikkust, karja- ja titeõnne. Kõige ees kõndis kadriema koos titega ning tema järel vudisid erinevas suuruses kadrid, kes kõik olid riietatud valgesse ning ootasid, et lahke pererahvas neid tarre kutsuks ning natuke ka ande annaks. Ukse taga laulsime haledalt kadrilaulu, et pererahvas ikka teaks, kust kaugelt ja külmalt maalt kadrid on tulnud. Lõpuks, kui saime loa tuppa astuda, hakkasid kõik meie küüned ja varbad üles soojenema. Rahvakommete kohaselt uudistasime, kas pereemal on toad koristatud, ajasime koos pererahvaga kurivaimu metsa, kontrollisime, kas perelapsed rehkendust ja mõistatusi oskavad ning kui nobedad on neil näpud nööpide sorteerimises. Laululinnu pere sai kõikide ülesannetega hästi hakkama ning kaks peret lõid ühiselt ka tantsu. Kui aga tants tantsitud sai, hakkas kadrititt kõva häälega nutma ja siis hakkas meil, kadridel, kiire. Küsisime veel pereemalt titele hambaraha, et nutt lõpeks, soovisime igasse nurka neiuõnne, haarasime pereemalt annipaki ning tulime rõõmsalt tuldud teed tagasi.

SILJA LANGOVITS,
Kuldnokkade rühma õpetaja

Kino maale
EelmineMardi- ja kadritrall Tõrvandi lasteaias Rüblik
JärgmineÜlenurme gümnasistid Euroscolal Prantsusmaal