Noortekeskus ei ole pelgalt aja surmamise koht

606

Noorsoovahetus: Euroopa Ühenduse programmi Euroopa Noored ja Kambja vallavalitsuse toetusel olid augustis Kambjas külas noored Šotimaalt, tuleval aastal on meie noored kutsutud Šotimaale.

  

Kambja noortekeskus on tegutsenud juba aasta oma renoveeritud majas ning vaadates suuri külastatavuse numbreid, võib öelda, et noored on uue koha omaks võtnud ning külastajate arv on võrreldes noortetoa aegadega isegi kahekordistunud.

Kambja noortekeskus avas uksed 21. oktoobril 2005 kõigile Kambja noortele ja nooremeelsetele. Uues majas on noorte kasutuses suur saal, õppeklass ja arvutiruum ning võimalus on kasutada ka kööki.

Ruumi ja tegevust peaks jätkuma kõigile. Võimalus on teha kodutöid, lugeda raamatuid ja ajalehti, joonistada, meisterdada, mängida lauamänge, surfata internetis, mängida arvutimänge, vaadata televiisorit, videoid, DVDsid, kuulata muusikat ja raadiot. Poiste seas on kujunenud eriti populaarseks piljardimäng.

Õpetlikud huviringid

Kuid Kambja noortekeskus pole ainult koht, kus olla. Lisaks igapäevastele tegevustele on noortekeskuses võimalus osa võtta huviringidest. Kolmapäeviti toimub meisterdusring, kus vastavalt teemapäevadele toimub teemakohane meisterdamine või on võimalus teha klaasimaale. Tööd alustab kohe-kohe ka kokandusring, kus keskendume erinevate rahavaste toitudele. Noortekeskuses on toimunud juba Portugali ja Aafrika õhtu, järgmiseks on tulemas Hispaania roogade valmistamine.

Noortekeskuses alustas tegevust ka beebikool. Põngerjate mänguringi oodatakse esmaspäeva ja neljapäeva hommikul kuni 3aastaseid lapsi laulma ja mängima, juhendajaks on Kristi Treiman. Kõik emad oma väikeste põngerjatega on oodatud mänguringiga liituma.

Projektid toovad põnevust

Peale igapäevategevuste ja huviringide on noortel võimalus osa võtta ka erinevate projektide tegevustest. Jaanuarist augustini viisime läbi tuleohutusalase projekti „Hooletus on õnnetuse teejuht“, mille käigus toimusid tuleohutuspäevad lastele ning täiskasvanutele, joonistusvõistlus, Tartumaa päästeteenistuse külastus, matk metsa, esmaabi koolitus täiskasvanutele ja õppepäev „Ohutus veekogude ääres“ lastele. Lisaks valmisid tuleohutusalased töölehed 1.- 2. klassi ning 3. klassi õpilastele.

Üheks huvitavaimaks projektiks sellel aastal oli augustis aset leidnud noorsoovahetus „Connecting North and West“, kus külalisteks olid noored Glasgow’st Šotimaalt. Üheskoos tehti tööd – korrastati noortekeskuse ning kaupluse lähedal asuv muruplats ja puhastati surnuaias kõnniteid. Lisaks tööle tutvusid noored Lõuna-Eesti vaatamisväärsustega ning veetsid oma aega aktiivselt puhates. Nii meie noored kui ka külalised õppisid tundma üksteise kultuure ning saadi rohkelt uusi tuttavaid ning kogemusi. Tuleval suvel on meie noored kutsutud Šotimaale. Noorsoovahetuse projekt on ellu viidud Euroopa Ühenduse programmi Euroopa Noored ja Kambja vallavalitsuse toetuse abil.

Edukas elu algab noorusest

Käivitunud on noorte karjäärinõustamisealane projekt „Kes nooruses ei püüa, see vanaduses ei leia“, mille eesmärgiks on karjäärialase info kättesaadavuse suurendamine, noortekeskuse kui infokeskuse maine kujundamine ning töö- ja karjäärialaste teabepäevade korraldamine.

Kambja Noortekeskus on avatud esmaspäevast reedeni kell 14 kuni 20.

Oodatud on ka kõik lapsevanemad tutvuma meie maja ja tööga.

Infot toimunud ja uute ürituste kohta saate telefonilt 741 6481 või 521 3298.

Meie kodulehe aadress: http://noortekas.kambja.ee/

Ruth Kiuru,
Kambja Noortekeskuse juhataja

Kino maale
EelmineKuuste kooli väitlejad lihvivad innukalt oskusi
JärgminePilguheit üle lahe: Soome koolide edu ei ole müüt