Noorsoovahetusest võrsusid sõprussidemed

408

Vabaõhukontsert ansamblilt Submearge: Šoti noored John, Maggie ja Marc tutvustasid Kambja noortele nii oma musikaalsust kui muusikalist maitset.

  

Noorsoovahetus Connecting North and West 2006

Toimusmiskoht: Kambja
Toimumisaeg: 8.-18. august 2006
Sündmus: Kambja noorte külaliseks olid noored Glasgow´st Šotimaalt

Noorsoovahetuse esimesel poolel olid hommikupoolikud sisustatud ühiskondliku tööga (nt: muru külvamine, heakorratöö surnuaias), õhtupoolikutel sai šotlastest koosnev bänd teha proove koolimajas, ülejäänud sisustasid õhtut mõnusate seltskondlike mängudega. Paaril lõunapoolikul jalutasime Suur-Kambjasse nautima sealseid veemõnusid.

Kambjas ja kaugemalgi

Noorsoovahetuse mõlema osapoole kultuuride tutvumiseks toimusid ka Šoti ja Eesti õhtud, kus teineteist kostitati rahvustoitudega, lauldi rahvalaule, mängiti iseloomulikke seltskonnamänge ja tantsiti rahvatantse. Šotlaste lemmikuks sai meie lastemäng “Silmapilgutamine”.

Noorsoovahetuse esimese poole lõpetas vabaõhukontsert, kus esines šotlaste bänd ”Submearge”.

Noorsoovahetuse teist poolt alustasime värskendava kolmetunnise kanuumatkaga mööda looduskaunist Ahja jõge. Samuti külastasime ka Lõuna-Eesti kaunimaid paiku, sealhulgas Suurt-Munamäge, Ööbikuorgu ja Setumaa talumuuseumit, kus sõime lõunat ning valmistasime keraamikat. Muuseumi programmi lõppetuseks esines meile rahvamuusikaansambel “Kuldatsäuk”.

Järgneval päeval külastasime “Heade mõtete linna” Tartut ning õhtustasime Püssirohukeldris.

Noorsoovahetuse viimaseks aktiivseks tegevuseks oli ratsutamine Põlvamaal asuvates Timmo tallides. Õhtul jätsime hüvasti Kambjaga ja suundusime Aleksandri külalistemajja, kus ööbisime viimased kaks ööd. Esimene õhtu lõppes tormilise tantsumaratoniga. Järgmise päeva pärastlõunat sisustasime mõnusa bowlingu mänguga Eedenis. Päev lõppes meie viimase ühise õhtusöögiga. Öösel kella kolme ajal toimus Aleksandri külalistemaja ees meie külaliste emotsiooniderikas ärasaatmine.

Noorsoovahetuse kokkuvõtteks võib öelda, et see täitis täielikult oma eesmärgid tutvustada vastastikku oma kodumaa kultuuri ja ühendada sõprussidemetega erinevatest rahvustest noori.

Noorsoovahetus oli ülimalt tore ja me kõik jääme nüüd ootama järgmist suve, mil peaks toimuma meie külaskäik Šotimaale.

Noorsoovahetus toimus Euroopa Noored Eesti büroo ning Kambja vallavalitsuse toetusel.

Noorsoovahetuses osalejad Malve Marjak, Helina Mats, Helena Krinal

Kino maale
EelmineHea luule väga heas esituses pakkus kosutust
JärgmineOhtude ennetamisest sügis-talvises liikluses