Kuidas sõita Parvele?

401

Lehetoimetajale helistas murelik inimene Mäekülast, kelle sõnutsi on jäänud kahe kiirabiauto ja ühe politseiauto juhid hätta tee leidmisel, kui on saadud väljakutse Parvele.

„Mulle tundub, et ekslevate operatiivsõidukite tõttu oleks vaja paigaldada teeviit, mis suunaks Kambja alevikust Parvele,“ tegi helistaja ettepaneku.

Täiendavate teeviitade ja uute tänavasiltide paigaldamise vajadus on leidnud kajastamist ka praegu koostatavas valla arengukavas. Paraku on Parve selline tore kohanimi, mis on küll rahvasuus hästi laialt levinud, kuid ametlikult ei olegi Kambja vallas Parve-nimelist küla. Parve tegi kohanimena tuntuks kunagine suurtalu, hiljem kandis seda nime Kambja sovhoosi osakond.

Kambjas Kesk ja Puiestee tänava ristmikul on teeviit Reolasoo külla. Kui Parvele kutsutakse kiirabi või politsei, peaks väljakutse tegija suunaandjana mainima just Reolasoo teeviita.

KV

Kiirabi tuleks Parve asemel kutsuda Kambjasse

Kuna nn Parve on tegelikult Kambja aleviku üks osa, kus on kaks tänavat ja majadel numbrid, siis tuleks kiirabi kutsuda mitte Parvele vaid Kambja alevikku (näiteks Puiestee tänav 6 või Põllu tänav 3).

Kino maale
EelminePuud on meie hellad velled
Järgmine¥Olen kirjutanud laule, luuletusi ja naljalugusid.´