Q-klubi Apnasaare nõiamajakeses sookollidel külas

480

Annetus sookollilt: Tairi Ristisaar, Katrin Vesso ja Ardo Peda jõhvikaid tühja joogipudelisse korjamas. Foto: Kersti Kivirüüt

  

Suvine päike peletas Kuuste kandist kõik jeekimid, libahundid ja kooljad metsasügavikesse ja soolaugastesse tagasi.

Kuna kõik eelpoolnimetatud tegelased on ühtlasi ka Q-klubi auliikmed, pidas klubi aktiiv vajalikuks nad üles otsida ning Kuustesse uue õppeaasta alguseks tagasi kutsuda.

Õpetaja Anne eestvedamisel võtsidki klubilised ette kahepäevase retke Emajõe Suursohu. Lisaks Anne Palumetsale osalesid matkaüritusel ka Kaisa Alliksaar, Tairi Ristisaar, Katrin Vesso, Siiri Roomet, Ardo Peda ning Kersti Kivirüüt.

Kannatades vapralt ära Scania bussi rappumise treppi sõidetud Põhja-Tartumaa kruusateedel, väljus reisiseltskond lõpuks Ahunapalu koolimaja juures, kus oli omal ajal töötanud ka klubiliste koolivend Henrik. See Visnapuu poiss.

Järgnes neljakilomeetrine jalgsimatk Apnasaare nõiamajakesse, mille klubilised ristisid üksmeelselt “wrong-turn” majaks.

Matkaseltskond ei allunud provokatsioonidele

Ka klubi auliikmed andsid vargsi endast märku. Kuna tegemist on teatavasti üsna umbusklike tegelastega, panid nad klubilised omal kombel proovile. Nii näiteks keeldus sookoll Apna jõest vett andmast, lükates tühjalt veepinnale tagasi kõik sinna visatud jooginõud. Laanepiiga takistas kütteks raiutud kuivanud mändi metsast välja tirida, selle okstest kinni hoides. Lõpeks ässitas kohalik majavaim ühele klubi realiikmele herilase kallale.

Nähes, et sohu tulnud matkaseltskond ei heitu neile korraldatud ebameeldivustest, auliikmed taltusid ning ilmutasid nüüdsest enda sõbralikku poolt. Kõige lahkemaks nende seast osutus sookoll, kes kostitas realiikmeid vastvalminud jõhvikatega.

Lootuses, et leebunud auliikmed leiavad peagi tee Kuustesse tagasi, asusid klubilised viieteistkilomeetrisele jalgsirännakule Apnasaarelt Arusoole. Teel tehti veel hingetõmbepeatused Leego järve ääres kasvavate peekrikujuliste mändide all ning Peipsi kaldale püstitatud linnuvaatlustornis.

Arusoole jõudsid klubilised parajal ajal – pool tundi enne Tartu bussi väljumist. Sai veel mõned suitsuvorstijuustu võileivad pintslisse pista ning tulitavaid päkki jaheda rohu sees hellitada. Paraku “tunne-oma-kodumaad” bussi hariduslik pool jäi enamikel ränduritel saamata, sest kibestunud klubikandidaat Une-Mati (keda iseloomuvigade tõttu klubi auliikmeks vastu ei võetud), kippus klubi liikmete peal üsna alatul moel oma väge näitama.

Kersti Kivirüüt,
Kuuste kooli õpetaja

Kino maale
EelmineTuleohutu kevade eeldused luuakse juba sügisel
JärgmineKa tänavused koolilõpetanud saavad vallalt toetust