12.9 C
Kambja
Kolmapäev, 01.05.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiiv„Kambja kool sammub edasi uute kõrguste poole.“

„Kambja kool sammub edasi uute kõrguste poole.“

PUBLIKUMAGNET: Õpetaja Lilia Kiuru on moodustanud Kambja ja Unipiha koolide poistest koori,
mille esinemine kujunes menukaks. Foto: Christi Olep 

Aprilli viimasel reedel toimus Kambja koolis aastapäeva tähistamine.

Seekordne tähtpäev märkis ära, et meie kool on tegutsenud juba 327 aastat. Sündmuse päevakava oli auväärsele arvule sobivalt huvitav ja mitmekülgne.

Esimestena astusid koolipere ja külaliste ette 8. klassi õpilased oma õppekavaliste loovtöödega. Teemad olid huvitavad ja aineõpetajate poolt hästi juhendatud. Kui kuulasin töid kodutütardest, koolivormidest, kirjanikest ja teistest kultuuritegelastest, siis meenusid mulle episoodid oma lapsepõlvest ja kooliajast. Väga huvitav ja uudne oli töö objektide kõrguse määramise kohta looduses. Vaadates poiste julget esinemist ja rahulolevaid nägusid, tekkis mõte, et neist võivad tulevikus saada ehk teadusemehed.

Nagu ikka Kambja kooli aastapäevaaktustel, esitleti kooliperele äsjavalminud Tootsi Taskute väljaannet ning jagati seda õpilastele ja õpetajatele.

Esmakordselt toimus aastapäeva ürituste sarjas valla koolide – Unipiha, Kuuste ja Kambja – esimese ja teise klassi õpilaste lauluvõistlus.

Järjekordse hea üllatuse osaliseks sain aktusel, kus mudilas- ja lastekoori (dirigent Marika Lehiste) kõrval esines ka poistekoor Lilia Kiuru juhatamisel.

Olles Kambja koolis alates 1963. aastast muusikaõpetaja, moodustasin koolis olemasolevate kooride kõrvale ka poistekoori. See, neil aastail veel uudne kooriliik, sai kõikjal publiku lemmikuks. Osalesime poistekooriga 1965. aasta üldlaulupeost alates kõikidel järgnevatel üld- ja koolinoorte laulupidudel (välja arvatud 1975. aasta üldlaulupidu). 1978. aasta sügisel viidi mind üle Kammeri eriinternaatkooli juhtkonda. Sellest ajast alates kuni käesoleva aastani ei helisenud meie kooli seinte vahel hästi esinevate mudilas- ja lastekoori kõrval poiste laul. Olin väga rõõmus jälle poiste laulu kuuldes. Aitäh, Lilia!

Aktuse lõpul jagasid vallavanem ja koolidirektor õpilastele ja õpetajatele välja 90 (!) aukirja.

See ilus päev näitas, et Kambja kool sammub edasi uute kõrguste poole.

 Hilja Neumann

 

Hilja Neumann töötas Kambja kooli õpetajana aastail 1957-1978 ja 1988-1990.

 

Loetumad