Pisikesed talgulised viisid lõpule raamatukogu kolimise suure töö

1347
KOLIMISRONGKÄIK: Tõrvandi raamatukogu kolimine lõppes rõõmsa rongkäiguga. Usinad Sipelgad ja Lepatriinud toimetasid kohale kõige viimased raamatukoormad. Foto: Liivi Paumets

Veebruarikuu teises pooles pakkisime Tõrvandi raamatukogus raamatuid ja valmistusime kolima. Oli ju teada, et märtsi esimestel päevadel algavad majas suured remonditööd ja kolimist ei olnud võimalik enam edasi lükata.

Ühe raamatukogu kolimine on suur töö: raamatuid on meil ligikaudu 20 000, lisaks ajakirjandus ja muidugi mööbel. Uued avarad ruumid Papli 5 majas asuvad teisel korrusel, mis tähendas kolimise ajal palju tõstmist ja ronimist. Ka kitsad koridorid raskendasid suurte riiulite kolimist. Sügav kummardus kohalikele OÜ Olme meestele, kes vastu pidasid ja töö ära tegid!

Kolimise viimane päev oli meeldejäävalt tore. Nimelt soovisid Tõrvandi lasteaia Lepatriinude ja Sipelgate rühma lapsed tingimata kolimisel abiks olla. Et nende suurepärasele soovile vastu tulla, olidki selleks ajaks raamatukokku jäetud vaid beebiraamatud, mida pisikesed kolijad said vanast kohast uude tuua. Igal lapsel oli kaasas oma kott, kuhu raamatud sisse pandi. Kuna oli imeilus lumine päev, olid Lepatriinude rühmal kaasas ka kelgud, kuhu sai kotid koormaks panna. Kui viimased raamatud olid pakitud ja raamatukogu ruumid täiesti tühjad, asus rongkäik uute ruumide poole rõõmsalt teele.

Kohale jõudes sai igaüks enda toodud raamatud ka ise riiulile paigutada. Lapsed olid elevil, sest nende arvates on uued ruumid väga ilusad. Kohe hakkas raamatute vaatamine, mängiti laenutamist ning tutvuti niisama uute ruumide ja võimalustega. Kui töö tehtud ja mängud mängitud, siis said kõik keha kinnitada. Usinad väikesed töömehed leidsid, et viineripirukad ja limonaad sobisid väga hästi talgupäeva lõpetama.

Aitäh suurtele ja väikestele kolijatele! Suur tänu ka nendele toredatele inimestele, kes teatasid, et nad tuleksid vajadusel hea meelega appi – teid oli rõõmustavalt palju!

Kohtumiseni raamatukogu uutes ruumides!

LIIVI PAUMETS,
Tõrvandi raamatukogu juhataja

 


Samal teemal:

Tõrvandi raamatukogu tegutseb lähiajal asenduspinnal

Kino maale
EelminePõllumajandusmuuseumi areenil sooviti vabariigile õnne
JärgmineHõbeda- ja pronksikarva valdade talimängud