14.9 C
Kambja
Teisipäev, 30.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivTegevust alustab Kambja noorte- ja koolituskeskus

Tegevust alustab Kambja noorte- ja koolituskeskus

Sügisel alustab MTÜ ZZ Noortekas oma tegevust endise koolisöökla ruumides Kambjas Kesk tn 8, kus noorte kasutada on terve esimene korrus.

Projekt algatati juba eelmise aasta suvel, kui esitati taotlus Eesti Avatud Noortekeskuste Ühendusele. Esimene voor läbiti edukalt ja käesoleva aasta maikuu lõpus saabus ka rahastusotsus. Renoveerimistöödega alustati juuni alguses.

Ruumide renoveerimine ja sisustuse hankimine läheb maksma ligikaudu 1,6 miljonit krooni, millest 1,2 miljonit tuleb toetusena Euroopa Liidu ERDF meetme 4.3 raames. Üle 400 tuhande krooni (ehk veerand noortetoa valmimiseks vajalikust rahast – toimetuse täpsustus) tuleb omafinantseeringuna Kambja vallalt.

Uksed avatakse septembris ning sellest alates lähevad käima mitmed huviringid, koolitused ning karjäärinõustamine. Nii suurtel kui väikestel on võimalus ka lihtsalt mänge või piljardit mängida. Sügisel viiakse läbi esimene välisprojekt, mille partneriks on leitud Malta noored.

Tubaste tegevusvõimaluste suurendamiseks hangitakse juurde üks arvuti, nii et noorte kasutada saab olema kolm internetiga ühendatud arvutit.

Noortekeskus on tasuta vaba aja veetmise koht kõikidele valla noortele.

Augustis on noortetuba avatud veel Kambja spordihoone teisel korrusel (sissepääs Tartu poolsest uksest) esmas-päevast reedeni kella kahest kaheksani õhtul. Septembri keskel avatakse noortele uued ruumid. Avamispäeva pidu tuleb kindlasti vahva.

Jane Jakobson:
Kambja noorte- ja koolituskeskuse renoveerimise projektijuht

Kambja uue noortekeskuse rajamise rahastamine

Kambja lasteaia endise hoone noortetoaks renoveerimine ja sisustamine nõuab 1,6 miljonit krooni, millest 1,2 miljonit tuleb Euroopa Liidult ja 0,4 miljonit Kambja vallalt.

Loetumad