13.9 C
Kambja
Neljapäev, 28.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivEestis kinnitati esimene tõenäoline uue gripiviiruse A(H1N1) juhtum

Eestis kinnitati esimene tõenäoline uue gripiviiruse A(H1N1) juhtum

Eestis kinnitati esimene tõenäoline uue gripiviiruse A(H1N1) juhtum

Tervisekaitseinspektsiooni (TKI) nakkushaiguste labor kinnitas täna esimese tõenäolise uue gripiviiruse A(H1N1) juhu Eestis.

Tegemist on 29 aastase meesterahvaga, kes 27. mail tuli tagasi reisilt Ameerika Ühendriikidest. Täna (29. mai) hommikul pöördus patsient haiglasse, kus tal võeti gripi proov, mis esimese laboriuuringu tulemusel osutus positiivseks. Lõpliku kinnituse peaks andma kordusproov, mis on praegu laboris uurimisel.

TKIi nakkushaiguste laboris on aprilli lõpust tänaseni uuritud kokku 13 uue gripiviiruse A(H1N1) kahtlusega proovi, neist 12 varasemat proovi on olnud negatiivsed.

Uurimiseks saadetakse proovid haigussümptomitega inimestelt, kelle haigestumistele eelnes kas reis riikidesse, kus on kinnitatud gripiviiruse A(H1N1) uue tüübi haigusjuhud või oli neil kodanikel kokkupuuteid sellistest riikidest pärit inimestega. A gripiviiruse subtüüp määratakse USA nakkushaiguste keskuse (CDC) poolt edastatud laborikiti gripiviiruse A/H1N1 uue tüve alusel.

Labori teise proovi tulemuste selgusel edastab TKI lisainfot.

Loetumad