2.9 C
Kambja
Neljapäev, 25.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambja laululapsed esinesid Lootuse festivalil

Kambja laululapsed esinesid Lootuse festivalil

Saku Originaal

Kambja kooli mudilaskoor laulis Lootuse festivali lasteprogrammis osalejana maikuu eelviimasel päeval Saku suurhalli laval – sealsamas, kus meie rahvustelevisioon korraldas 2002. aastal Euroisiooni nime kandva laulu-, võistlus- ja vaatemängu.

Kambja kooli mudilaslauljad omandasid kevadtalvel repertuaari, et kaasa lüüa Lootuse festivali lasteprogrammi suures kooris.

„Saku suurhalli laval esines ligi 500-liikmeline Juhhei lastekoor,” märgib koorijuht Marika Lehiste. „Kuldkollastes särkides Juhhei koor säras laval kui päike.”

Muusikaõpetaja hinnangul pakkus nõnda uhkes saalis ja suurel laval esinemine lastele väga palju emotsioone. „Rõõm ja rahulolutunne saatsid meid kogu päeva,” nendib koorijuht.

Kambja noor laulurahvas jõudis Lootuse festivalile tänu kirikuõpetaja Kristjan Luhametsale, kes sellise ettepanekuga kooli poole pöördus. Tema korraldas ka lauljate sõidu nii lavaproovi kui peole.

Evangeelne suursündmus

Saku suurhallis 29.–31. maini toimunud Lootuse festivali peetakse suurimaks evangeelseks sündmuseks Eesti ajaloos. 350 koguduse poolt korraldatud festivalil osales rohkem kui 30 000 inimest.

Festivali pressiteates antakse teada, et väljastpoolt Tallinna kokku sõitnuid oli rohkem kui 16 500 inimest, 293 bussiga läbiti Eestimaa teedel ligi 100 000 kilomeetrit. Lisaks saabus osalejaid ka naaberriikidest Lätist ja Soomest.

Lootuse festivali eesmärgiks oli jagada kõigile eestimaalastele – olenemata vanusest, rahvusest ning sotsiaalsetest, usulistest või poliitilistest veendumustest – kristlikel väärtustel põhinevat positiivset lootuse sõnumit.

Festivali programmis oli modernsemat ja traditsioonilisemat muusikat, mida esitasid tuntud rahvusvahelised ja Eesti muusikud. Laval astus üles Grammy ja Dove’i auhindadega pärjatud Michael W. Smith, eestimaalaste poolt armastatud Tõnis Mägi, 500-liikmeline ühendkoor, sümfooniaorkester, Jamaika džässpianist Huntley Brown, kitarrivirtuoos Dennis Agajanian ning ameeriklased John ja Anne Barbour, kes esitasid ka suurepärases eesti keeles laulu „Mu lootus“.

Laupäeva, 30. mai hommikul kogunes Saku suurhalli 3929 last, kes osalesid programmis, mis kõneles draama- ja muusikavormis Jumala armastusest.

Toivo Ärtis

Loetumad