4.9 C
Kambja
Neljapäev, 25.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivSuvine Kambja on täis ehitamist

Suvine Kambja on täis ehitamist

Suvine Kambja on täis ehitamist

ehitajaKambjas on käsil kolm eurotoetustega ehitusprojekti: tervisekeskuse rajamine, kanalisatsiooni rekonstrueerimine ning Kambja järve saneerimine.

Jätkub kanalisatsioonitorustike rekonstrueerimine, uute vee- ja kanalisatsioonitorustike ehitus ning liitumispunktide rajamine. Reovee põhimagistraal alevikust biotiikideni valmis juba kevadel. Sel kuul lõppesid kaevetööd Aia ja Kase tänaval. AS Merko poolt teostavate tööde maksumuseks on 3 590 311 krooni. Emajõe ja Võhandu jõe valgala veemajandusprojekti Emajõe alamprojekti Kambja ja Vana-Kuuste projekti teostamiseks on andnud raha Euroopa Liidu ühtekuuluvusfond, kaasrahastajatena osalevad SA Keskkonnainvesteeringute Keskus ja Kambja vald. Tööde tähtaeg Kambjas on 11.10.2009, kuid tõenäoliselt saavad tööd tehtud sel kuul.

Hoone Kambja tervisekeskus ja postkontor ehitamist Aia tänaval alustati pärnakuul. OÜ Tartu Projekt poolt projekteeritud hoonesse mahutatakse perearstikeskus, hambaravikabinet, apteek ja postkontor. AS-i Rand & Tuulberg teostavate ehitustööde maksumuseks on 5 132 509 krooni. Hoone peaks lepingujärgselt valmima jõulukuuks. Ehitust toetab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus.

Alustatud on ka Kambja järve saneerimisega, mille käigus süvendatakse kinnikasvanud järve põhjapoolne osa, taastatakse äravoolukraav ja puhastatakse kaldajoont. Saneerimist viivad läbi AS Nordecon Infra ja OÜ Kaurits. Projekti koostas Urmas Nugin Insenerbüroo. Tööde maksumuseks on 2 295 492 krooni ning tähtajaks 30.09.2009. Projekti toetab KIK.

Hasartmängumaksust sai toetust Kambja lasteaia renoveerimine. 308 761 krooni maksva töö käigus saavad põimukuu keskpaigaks renoveeritud kaks ruumi, sansõlm ja koridorid ning üks ruum saab ümberehituse.

Heigo Mägi
koduvald.ee

{joomplu:68} {joomplu:69} {joomplu:70}
{joomplu:71} {joomplu:72} {joomplu:73}
{joomplu:74} {joomplu:75} {joomplu:76}

 

Loetumad