12.9 C
Kambja
Laupäev, 04.05.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivLuua metsanduskool õpetab väärt oskusi

Luua metsanduskool õpetab väärt oskusi

puu saagimine tõstukilt Luua metsanduskool teatab, et pakub eeloleval õppeaastal täiskasvanutele metsuri- või arboristikoolitust.

Metsurikoolitus on praktilise kallakuga, mistõttu sobib see erametsaomanikele, kel seni puudub metsanduslik haridus. Õpe sobib ka puiduvarumisfirmade, metsafirmade, RMK jne kutselistele metsatöötajatele.

Kuna suurenenud tööpuuduse tingimustes määrab töötaja konkurentsivõime just kutsetunnistuse olemasolu, on masuaeg just sobiv metsandushariduse ja praktilisi oskusi tõendava kutsetunnistuse omandamiseks.

Koolitus kestab 1 aasta ning see koosneb õppetsüklitest. Sessid (pikkusega 3 kuni 4 päeva) toimuvad keskmiselt üks kord kuus. Üks sess on kahenädalane – siis jagatakse välja metsurivarustus ja harjutatakse hooldusraiete tegemist. Õppetöö käigus on võimalik sooritada raietöölise ja metsuri kutseksamid, et omandada vastavad kutsetunnistused.

Arboristikoolitus õpetab hooldama parkides, haljasaladel, tänava- ja teeservas, kalmistutel ja paljudes muudes kohtades kasvavaid puid-põõsaid. Arborist töötab nii maapinnalt kui korvtõstukilt, ta oskab kasutada mootorsaagi ja tunneb arboristi keerukat erivarustust.

Koolitus kestab 1,5 aastat ning see koosneb õppetsüklitest. Sessid (pikkusega 3 kuni 4 päeva) toimuvad keskmiselt üks kord kuus. Üks sess on kahenädalane – siis jagatakse välja arboristivarustus ja harjutatakse puude praktilisi hooldusvõtteid. Võimalik sooritada ka kutseksam.

Õppima asujal peaks olema vähemalt põhiharidus. Nii metsuri- kui arboristikoolituse avakogunemine toimub Luual 7.-10. septembril 2009. Õppetöö on õppijaile tasuta. Edukamad õpilased saavad õppetoetust (600 kuni 900 kr).

Täpsem info: aino@luua.edu.ee või telefonil 513 8687 (Aino Mölder)

Loetumad