13.9 C
Kambja
Pühapäev, 28.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivMeeldetuletus: suitsuandur on kohustuslik igas kodus!

Meeldetuletus: suitsuandur on kohustuslik igas kodus!

suitsuandur Alates 1. juulist 2009 on kohustuslik vähemalt üks suitsuandur igas majapidamises. Päästeameti tellimusel TNS Emori poolt läbi viidud uuringust selgub, et peaaegu kõik Eesti elanikud (Lõuna regiooni Tartu-, Viljandi-, Jõgeva-, Valga-, Võru- ja Põlvamaal 100%) on teadlikud suitsuanduri kohustuslikuks muutumisest.

 

Kaks aastat tagasi teadsid pooled Eesti inimesed, et suitsuandur muutub kohustuslikuks ja vaid 18% oli see olemas.

Tänavu teavad praktiliselt kõik Eesti inimesed, et suitsuandur on kohustuslik ning ülekaalus on inimesed, kellel suitsuandur juba paigaldatud.

Uuring näitab, et 2009. aasta 17. juuni seisuga on suitsuandur olemas 55% leibkondadest. Lõuna-Eesti regioonis on suitsuandur olemas 63% küsitletutest (aasta tagasi 40%.).

Sihtgrupid, kes täna ei ole varustatud suitsuanduriga, on teadlikud kohustuslikuks muutumisest, kuid neil on väga spetsiifilised põhjused (käitumisharjumused või hoiakud), miks nad ei ole suitsuandurit muretsenud.

Suitsuanduriga varustatuse kasvu tagamiseks on edaspidi õigustatud meetmeks suitsuanduri olemasolu kontrollimine.

Päästeteenistuse järelevalveametnikud teostavad suitsuandurite olemasolu kontrolli eelkõige piirkondades, kus tuleohutusega on rohkem probleeme.

Ametnik on kohustatud teatama oma tulekust ette, kandma päästeteenistuse vormi ning näitama nime, pildi ja ametitõendi numbriga töötõendit.

Astra Pintson-Käo,
Lõuna-Eesti Päästekeskuse
avalike suhete büroo pressiesindaja

Loetumad