4.9 C
Kambja
Reede, 26.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivAlgab EENeti arvutijoonistuste võistlus

Algab EENeti arvutijoonistuste võistlus

“Mina keeldun”: 2005. a. võistluse teine auhind Elen-Kristiine Kazarjan (10 a)

  

Eesti Hariduse ja Teaduse Andmesidevõrk EENet kutsub väikseid ja suuri joonistama arvutiga pilte teatrist, muusikast ja kinost.

Võistlust aitavad läbi viia Rahvusooper “Estonia”, Teater “Vanemuine”, SA Kultuurileht, Kultuuriministeerium ning Haridus- ja Teadusministeerium.

Konkursitingimustega saab lähemalt tutvuda ja pilte esitada EENeti kodulehel: www.eenet.ee/konkurss. Pilte oodatakse 13. novembriks. Selle aasta konkursi alateemad on:

  • Kostüüm etendusele …
  • 100-aastane teater
  • Käisin teatris
  • Ma laulan mättal, mäe peal
  • Põnevad pillid
  • Eesti meest võib tunda tantsust
  • Tantsust viidud
  • Multifilm ja päris elu
  • Kui lemmikraamatust saaks film

Võistlus toimub neljas vanuserühmas: kuni 10-aastased, 11-14-aastased, 15-19-aastased, vanemad kui 19-aastased. Iga vanuserühma võitjat ootab tore auhind, premeeritakse ka agaramaid juhendajaid.

Joonistades saavad nii väikesed kui suured väljendada oma mõtteid, tundeid ja hoiakuid ning nii ühiskonnas kaasa rääkida. Võistlus aitab lastel fantaseerida virtuaalses keskkonnas ja innustab kaasa mõtlema neile lähedastel teemadel.

EENeti arvutijoonistuste võistlused said alguse 2002. aastal, mil tähistati Eesti Interneti 10. aastapäeva. Sellele järgnes 2003. aastal EENeti 10. sünnipäev. Nii kujunes võistlus iga-aastaseks traditsiooniks.

Eelmise aasta joonistused saadeti teemal “Eesti noorte turvalisus”. Kõige populaarsemaks alateemaks oli “Suitsuvaba Eesti”, mille valis kolmandik osalenutest (võistlusele esitati 3219 pilti). 40 valitud pilti rändab siiani mööda Eestit: Toompea lossist erinevatesse Eestimaa paikadesse. Mõned 2004. aasta võistlustööd jõudsid rändnäituste käigus Riigikontrolli kaudu ka Euroopa Kontrollikodade Ühenduse EUROSAI VI kongressile Bonni, kus toimunud võistlusel sai Elina Kondi pilt viienda koha.

Lisateave: konkurss@eenet.ee, telefon 7302110

Maria Ristkok

Loetumad