Filmiõhtud

993

Kambja kultuurikeskuses alustab hooaega Kambja kino.

1. Animafilm “Veealune seiklus”

8. septembril kell 17.00

Deep (2017 USA) 92 minutit; pilet 3 € ja 2 €.

 

On 2100. aasta. Inimkond on hüljanud planeedi Maa ja kõikjal laiutab vaid lõputu ookean. Sügaval merepõhjas elavad kolm eriskummalist ja lahutamatut sõpra – seiklushimuline ja oma liigi viimane kaheksajalg Deep, krevett Alice ja merikurat Evo. Kui ootamatu õnnetus hävitab sõprade kodu, võtavad nad ette ohtliku ja seiklusrikka teekonna, et leida omale uus kodupaik. Oma teel satuvad nad hämmastavatesse paikadesse, nagu vee alla mattunud New Yorki ja ammu uppunud Titanicule. Uljatel seiklejatel tuleb rinda pista nii mõnegi kurjamiga. Kas sõpradel õnnestub leida uus kodu ja kuidas lõpeb nende veealune seiklus?

Film on Eesti keeles.

Žanr: Lastefilm, seiklusfilm, komöödia

Režissöör: Julio Soto Gurpide

 

2. Must komöödia “Uhiuus testament”

8. septembril kell 19.00

Le tout nouveau testament (Beligia, 2015), 113 minutit; pilet 3 € ja 2 €.

 

Kevadel Cannesi festivalil esilinastunud ning hiljuti ka PÖFFi publikut naerutanud süsimust Belgia komöödia UHIUUS TESTAMENT on esitatud parima mitte-ingliskeelse filmi Oscarile ning kandideerib ka parima komöödia tiitlile Euroopa Filmiakadeemia galal. Ühtlasi kandideerib UHIUUS TESTAMENT ka parima võõrkeelse filmi Kuldgloobusele.

Jumal on olemas! Ja ta elab juhtumisi Brüsselis…

Kuuldused jumala enneaegsest surmast on tugevasti liialdatud. Tuleb välja, et kõigevägevam elutseb ühes näruses Brüsseli korteris. Tegu pole piiblilugudest tuttava valge habeme ja voogavas rüüs väärika džentelmeniga, vaid hommikumantlis ja dressides molutava loodri ja kaabakaga, kelle lemmikajaviiteks on inimeste elu tuksi keerata. Ta on maailma halvim abikaasa ja isa. Totaalne jobu. Kogu maailma saatust juhib ta oma päevinäinud lauaarvutist, koostades muuhulgas omalaadset Murphy seaduste koodeksit argielu tüütumatest seaduspärasustest nt. moosisai kukub alati „näoli” põrandale, teine järjekord liigub alati kiiremini, jne.

Jumala poega teame üsna hästi, kuid tal on ka tütar ja ühel päeval häkibki isa kapriisidest väsinud plika papsi arvutisse ning saadab kõikidele inimestele SMSiga nende surmakuupäevad… mis pöörab kogu maailma pea peale.

Satiirilise fantaasiakomöödia on kirjutanud-lavastanud Jaco Van Dormael („Mr. Nobody”, 2009). Jumala rollis belgia koomik Benoît Poelvoorde (viimati siinsetel ekraanidel Benoît Jacquot’ draamas „Kolm südant”, 2014) ning ekraanilt astub läbi trobikond Euroopa filmide sõpradele tuttavaid nägusid, teiste hulgas prantsuse kinolegend Catherine Deneuve rikka ja meeleheitel koduperenaisena, kes leiab ootamatust hingesugulase, prantsuse koomik François Damiens („Perekond Bélier”, 2014; „Õrnad tunded”, 2011; „Südametemurdja”, 2010), Yolande Moreau („Seraphine”, 2008), Johan Heldenbergh („The Broken Circle Breakdown”, 2012).

Subtiitrid eesti keeles.

Žanr: Must komöödia, draama

Režissöör: Jaco Van Dormael

Tootja: Terra Incognita Films

3. Animafilm “Bamse ja nõia tütar”

15. septembril kell 17.00

Bamse och häxans dotter (Rootsi, 2017), 65 minutit; pilet 2 € ja 3 €.

 

Kröösus Volli avastab, et Kopra tammi sees leidub kulda. Et kuld kätte saada, tuleb tamm lammutada, kuid Bamse ei saa seda lubada. Volli meelitab pettusega enda poolele nõia tütre Lova, kes Bamse ära nõiub. Kui Bamse on mängust väljas, tuleb lastel endil Kröösus peatada. Kas nende sõprus peab tuleproovile vastu?

“Bamse ja nõia tütar” on juba teine Eesti kinodes linastuv, Rune Andréassoni koomiksi põhjal valminud animatsioon, mis pakub väiksemale vaatajale rõõmu ja põnevust.

Film on Eesti keeles.

Näitlejad: Egon Nuter, Raivo Mets, Siiri Sisask, Tarvo Krall, Toomas Krall, Jana Kivi, Andrus Kasesalu jt.

Dubleeritud Industrial Productions stuudios filmistuudio Estinfilm tellimusel, tõlkija Jaanus Jõekallas, dublaažirežissöör Oleg Davidovitch, produtsent Mati Sepping.

Kategooria: Animatsioon

Žanr: Lastefilm, seiklusfilm

Režissöör: Christian Ryltenius, Maria Blom

4. Komöödia “Lend eikuhugi”

15. septembril kell 19.00

Débarquement immédiat! (Prantsusmaa, 2017), 90 minutit, pilet 4€ ja 3€.

 

Prantsuse piiripolitseinik José Fernandez on saamas kauaoodatud ametikõrgenduse kriminaalpolitseisse, enne mida on ta viimaseks ülesandeks viia riigist välja potentsiaalne terrorist. Aga kinnipeetu Akimi identiteedis on eksitud ja teda tahetakse viia tagasi Kabuli, kus ta pole kunagi käinudki! Fernandeze ja tema seelikukütist partneri Guy jaoks alanud rutiinne tööots võtab äkilise pöörde, kui nende lennuk teeb hädamaandumise Maltas.

Mehed on sunnitud ööbima koos Akimiga, kes on valmis tegema kõike oma väljasaatmise vältimiseks. Ärritav Akim, tööstress ja tüdruksõbraga tülitsemine on Fernandeze jaoks katastroof katastroofi järel. Ja kui Akim viimaks vabaks pääseb, algab Maltas ootamatuid olukordi täis tagaajamine.

Osades: Ary Abittan, Medi Sadoun, Cyril Lecomte, Félix Bossuet

Prantsuse, inglise, itaalia, vene ja araabia keeles, eesti- ja venekeelsete subtiitritega.

Režissöör: Philippe de Chauveron

 

Oktoobris tulemas tasuta animafilmide kuu, millest kirjutame edaspidi.

EelmineSõutantsu tunnid Kambjas
JärgmineVallaleht aitas Andre farmi tooted Kambjas letile