11.9 C
Kambja
Reede, 03.05.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivOktoobris tõi Eesti koolidesse elevust hea õpetaja kuu

Oktoobris tõi Eesti koolidesse elevust hea õpetaja kuu

Teemakuu ajal võisid Kambja kooli õpilased nii sõnalises kui kunstilises vormis avaldada arvamust, milline on hea õpetaja. Valik väga erineva vaatenurgaga joonistusi jõudis lastevanemate üldkoosoleku ajaks näitusestendidele.

„Tagasi kooli” nädalal kohtusid vanemate klasside õpilased kahe külalisõpetajaga. Nende tundides võeti jututeemadeks laste õigused ning kohustused ja geenitehnoloogia saavutused ning võimalused.

Heaks õpetajaks olemise esmase karastuse said omavalitsuspäeval ka kõik lõpuklassi õpilased – nemad olid esimese kooliveerandi viimasel päeval nooremate koolivendade ja –õdede õpetajateks.

Milline on hea õpetaja?

Hea õpetaja oleks minu meelest selline: kui õpilased kipuvad lärmama, siis tõstab häält, kuid heastab selle varsti väikese naljaga. Üks selline õpetaja ongi meie loodusõpetaja proua Lüdimois. Hea õpetaja peaks olema ka abivalmis. Näiteks, kui sa midagi ei oska, aitab õpetaja sul asjas selgusele jõuda. Õpetaja peaks olema heatahtlik. Tal ei tohiks olla õpilaste hulgas eelistusi, sest kõik on omamoodi targad.

Indrek Kuusk

Hea õpetaja peaks olema lahke lastega. Kui lapsed märatsevad, tuleks nad saata ukse taha. Hea õpetaja lubaks lastel kohti vahetada, mitte nii, et kui õpetaja tahab – tõstab, kui ei taha – ei tõsta. Hea õpetaja peaks lastele rohkem aega jätma tööde jaoks. Hea õpetaja ei kirjuta lapsele märkust, vaid laenab enda asju, kui on selleks vajadus. Hea õpetaja peaks lubama last tunni ajal vetsu, kuigi tund on alles alanud – lapsel äkki polnud vahetunnis häda, aga tunnis on. Hea õpetaja ei karju kunagi, kui laps aru ei saa. Hea õpetaja ei löö kunagi last. Õpetaja peaks enne mõtlema, kui last süüdistama hakkab.

Mari-Liis Kilk

Hea õpetaja on Lüdimois, sest ta teeb tunnis nalja. Kui me klassi läheme, ütleb ta kõigile: „Tere, kallid!”. Ta silmadest on juba headus näha. Ta küll vahepeal pahandab, aga see ei tähenda midagi. Tunnis tavaliselt kõik me tahame uurida, mis asjad õpetajal klassis on. Ja me teeme kõike kaasa ka.

Kristi-Kristiina Rehemaa

Hea õpetaja võiks olla lahke, ta ei karjuks väga palju. Kui töö saab tehtud, siis lubab natuke jutustada – aga mitte kõvasti. Kui on abi vaja, tuleb õpetaja appi. Õpetaja viiks meid vahel ekskursioonile. Kui keegi saab hea hinde, siis kiidab alati.

Mairon Räst

Minu arust peaks olema hea õpetaja see, kes ei ole eriti range. Ta võiks olla noor. Näiteks, kui keegi jääb tundi hiljaks, siis õpetaja ei hakkaks pahandama. Kui hakkakski, siis ainult natuke. Veel peaks ta olema väga tark. Muud ma ei tahakski.

Arved Savi

Kõige parem õpetaja on Ulvi Unt, kes annab meile kunstitundi. Ta küll vahel karjub meie peale, kuid muidu on meil lõbus. Iga tund me joonistame midagi ägedat värvipliiatsitega, guaššvärvidega, viltpliiatsitega või vesivärvidega. Kahjuks on meil sel aastal temaga ainult üks tund.

Tarvi Remmelgas

Hea õpetaja peab olema range, kuid mõistlik, ja oskama teha õpingud lõbusaks. Meie eesti keele õpetaja ongi selline. Ta teeb tunnid lõbusaks ja huvitavaks. Ta kuulab ära, mida kellelgi vaja läheb, ja riidleb ka, kui väga vaja. Ta annab nõu, õpetab väga hästi. Ta on minu lemmikõpetaja.

Raivo Moorlat

Mulle meeldib Lüdimois, ta on loodusõpetuse õpetaja. Ta on väga hea õpetaja, meeldib paljudele. Mõnikord ta ka sõimab, kui lapsed teevad pahandust, aga seda on üldiselt väga harva. Kui keegi teeb klassis nalja, siis tema ka naerab ja meil on siis väga lõbus. Kui ta karjuma hakkab, siis terve klass kajab hästi kilavast häälest. Ta on väga hea õpetaja. Meie klassis meeldib ta kõigile. Mulle meeldib, kuidas ta meid õpetab . Ta õpetab minu arust kõige paremini. Kui me katseid teeme, siis ta seletab hästi põhjalikult ja väga hästi. Ta on selline õpetaja, kes ei suuda panna kahte ega kolme. Ta on kõige parem õpetaja.

Marili Vassiljev

Õpetaja on siis hea, kui ta ei karju, ei sõima ja ei õienda. Kui ta karjub, siis läheb meel kurvaks. Siis oled terve päeva pahur ja teised küsivad kogu aeg, et miks sa oled sellises tujus. Kui koju lähed, siis oled rõõmsam juba.

Silvester Org

Minu meelest on siin koolis kõik õpetajad head. Nad õpetavad hästi huvitavaid asju. Näiteks kehalise õpetaja õpetab meid trenni tegema, tugevaks saama ja igasuguseid mänge mängima.

Gerli Tumm

 

Heast õpetajast luulekeeli

Hea õpetaja peaks olema tark,
et tal ei hakkaks teiste ees mark.
Meie koolis käib üks Mark,
ta on vene keeles suht tark.
Kui ema käsib mul postkontorisse minna,
siis ma eriti ei kipu sinna.
Seal on müügil üks suur mark,
mille peal on park.

Arved Savi

Meie õps on tore sell,
kui helisemas tunnikell.

Vene keele klassi tormab ta kiirelt, pika sammuga.
Teab, et teda ootavad ees lapsed, kel tore on meel.

Juurde lapsed tahavad teadmisi õppida,
tarkusi pähe toppida.

Kuid kui lapsed tukuvad
või tunni reegleid rikuvad,
õps siis ütleb kõvasti:
„Võtke veidi vaiksemaks,
muidu lähen kurjemaks!”

Indrek Kuusk

Õpetaja – tore asi,
käib ringi nagu masin.

Paneb kaksi,
viisi ka.

Tähtsaid asju õpetab,
nagu sprinter lõpetab.

Õpetab, mis A, B, C,
saab selgeks eesti keel.

Raivo Moorlat

Kambja kooli viienda klassi õpilaste arvamusi ja luuletusi vahendas vallalehe toimetusele direktori asetäitja õppealal, vanemõpetaja Marju Pehlak.

Loetumad