-2.2 C
Kambja
Laupäev, 20.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivAndres Voore ja Üllar Zeigo valiti koduvallas aasta isaks

Andres Voore ja Üllar Zeigo valiti koduvallas aasta isaks

perekondSel aastal valiti Kambja pereklubi eestvedamisel juba kolmandat korda meie valla aasta isa.

Aasta isa valimise eel ootasime kõigilt vallakodanikelt infot sobivatest kandidaatidest, kes pidid vastama järgmistele kriteeriumitele.

perekondSel aastal valiti Kambja pereklubi eestvedamisel juba kolmandat korda meie valla aasta isa.

Aasta isa valimise eel ootasime kõigilt vallakodanikelt infot sobivatest kandidaatidest, kes pidid vastama järgmistele kriteeriumitele:

  • on vähemalt ühe alaealise lapse isa;

  • elab koos oma perega Kambja vallas;

  • on töökas ja viisakas;

  • osaleb koos lastega erinevatel üritustel;

  • on heaks eeskujuks oma lastele ja kogukonnale.

Kuigi konkursi läbiviijaks on Kambja pereklubi, otsustab erinevate valla asutuste esindajatest kokku pandud komisjon selle, kes on kõige sobivam kandidaat aasta isa tiitlile.

Sel sügisel kuulusid komisjoni Irma Drenkhan (vallavolikogu), Katrin Luik (Kambja kooli hoolekogu), Anne Välja (spordiklubi), Pille Tammelan (valla kultuuriteenistus), Maie Solnik (lasteaed), Teele Nigola (pereklubi), Annely Zeigo (noortekeskus), Kristjan Luhamets (Kambja kogudus), Kaido Mark (Kuuste kool) ja Ulvi Unt (Kambja kool).

Tänavu valiti kaks aasta isaAndres Voore (esitaja Kaido Mark) ja Üllar Zeigo (esitaja Maie Solnik) –, sest nad said komisjoniliikmetelt võrdselt hääli. Tublidele isadele jääb kingitusena seda tiitlit meenutama hõbedast lipsunõel. (Aasta emadele kingitakse hõbesõlg.)

Pereklubi tänab kõiki komisjoni liikmeid, et aitasite meid tähtsa valiku tegemisel. Samuti täname Kambja vallavalitsust, kes kõikidel aastatel on toetanud rahaga pereklubi konkursside läbiviimist.

Pereklubi muutis tänavu aasta isa ja aasta ema valimise korda. Kumbagi tiitlit hakatakse välja andma üle aasta, sest kandidaate esitatakse konkursile üsna tagasihoidlikult.

Pereklubi ootab, et vallakodanikud esitaksid julgemalt kandidaatideks tublisid emasid ja isasid. Meie arvates pole konkursil oluline kandidaadi vanus, laste arvukus või saavutused karjääriredelil. Tähtis on, et oma pere või kaaskodanikud on märganud kandidaadiks seatava igapäevast „tööd“ lapsevanemana ning hoolimist oma perest. Ka lapsed võivad ise oma vanemaid esitada – nemad teavad ju täpselt, kui hea on nende isa või ema.

Järgmisel aastal korraldab pereklubi aasta ema valimise.

Annely Zeigo Kambja pereklubist

 

Andres Voore ja tema kena naispere (abikaasa Anneli ja tütred Avely, Anneliis, Anni ja Andra) elavad Rebase külas maitsekalt renoveeritud majas. Hea peremehe kätt on tunda nii kodu kui ka koduümbruse juures.

Pereliikmed iseloomustavad Andrest kui hästi töökat ja edasipüüdlikku isa. Kui talvel on vähegi lund, võtab Andres pere kaasa ja minnakse Otepääle suusatama või kelgutama. Sageli käiakse ka linnas ujumas.

Õhtuti lastega mängides läheb isa Andres nii ülemeelikuks, et raske on aru saada, kes on pere kõige pisem. Tähtis on, et Andres mõistab lapsi ja oskab nende probleeme lahendada. Talle meeldib tüdrukutega kõiksugu maailma asju arutada. Enne tähtsate otsuste tegemist arutab Andres asjad alati perega läbi.

Pereisa on väga huvitatud tütarde edasijõudmisest koolis. Ta on valitud Kuuste kooli hoolekogu esimeheks.

Sealjuures ei ole Andres jätnud unarusse ka enese täiendamist – ta läks Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli põllumehetarkust juurde hankima.

Andres lööb meelsasti kaasa kohalikus seltsielus. Ta on rõõmsameelne ja hea huumorisoonega kaaslane.

Kõike arvesse võttes on Andrese pere ja kohalik rahvas kindlad, et Andres Voore on igati väärt kandma Kambja valla aasta isa tiitlit.

 

Andres Vooret kirjeldas Kaido Mark.

 

Üllar Zeigo peres kasvab 4 last: tütar Gerda on 20-aastane, Merily on 17-aastane, poeg Karl on 9-aastane ja Gustav 1,5-aastane. Vajadusel aitab Üllar lastel õppida ning oskab lapsi suunata teadmiste poole. Ta oskab neid kuulata, nendega mängida ja nõu anda. Koos lastega käib ta erinevatel üritustel, reisidel, kinos jne.

Isana on Üllar õiglase meelega, nõudlik ja rahulik. Kui aga vaja kedagi korrale kutsuda, ütleb ka mõne kurjema sõna. Ta ei salli tööst viilimist ning käegalöömist kohustustele.

Üllar elab perega Kambja alevikus eramajas ning on mõne aastaga korrastanud hooletussejäetud krundi lastesõbralikuks koduaiaks. Üllar on töökas ja edasipüüdlik nii pereelus kui ka kõikides kohustustes, mida ette võtab. Ta hoolib väga oma perest ja vanematest, mõtleb nende heaolu ning toimetuleku peale.

Ühiskondlikus elus lööb Üllar kaasa Kambja noortekeskuse ja pereklubi tegemistes. Ta täidab alati omale võetud kohustused ning räägib aktiivselt kaasa mõlemate ühingute tegevuses. Peale selle juhib ta juhatuse esimehena EELK Põlva kogudust – seal suunab ta peamiselt koguduse majanduslikku tegevust.

Endise sportlasena käib ta praegugi korvpallitrennis ning osaleb muudel spordivõistlustel, mis talle huvitavad tunduvad. Ta proovib kätt puidutöös ja vana mööbli restaureerimisel, on kibe seenel-marjul käija ning mõnikord ka mäesuusataja või hobisukelduja.

 

Üllar Zeigo iseloomustuse koostas tema pere. Pereema Annely palvel jätab Koduvald avaldamata tiitlisaaja foto.

KV

Loetumad