-0.2 C
Kambja
Reede, 19.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivTuli röövis Rebase külas elu

Tuli röövis Rebase külas elu

23. veebruaril kell 06.48 teatati häirekeskusele, et Tartumaal Kambja vallas Rebase külas tuleb väikesest kahetoalisest palkmajast suitsu. Kohale saadeti päästjad Tartu, Tõrvandi ja Võnnu komandost ning vabatahtlikud Kambja abikomandost. Päästetöid suundus juhtima Tartumaa operatiivkorrapidaja.

Päästjate saabudes oli elamu paksu suitsu täis. Kohe sisenesid kaitsevarustuses päästetöötajad majja, kus põles diivan ning veidi seina. Majast leiti hukkunud 1979. aastal sündinud Rein. Põleng kustutati kella 07.55. Tulekahju tagajärjel hävis diivan, ruumid said suitsu- ning kuumakahjustusi. Päästjad leidsid laest suitsuanduri, kuid selgus, et seadmest puudus patarei.

Päästekeskuse menetlusinspektori esialgsel hinnangul põhjustas tulekahju hooletu suitsetamine.

Tartumaal on see viimasel ööpäeval juba teine hooletu suitsetamise ohver. Päästeteenistus juhib tähelepanu, et suitsetada on ohutum ruumidest väljas ja koni tuleb pärast suitsetamist alati hoolikalt kustutada. Üle poolte inimeste surmaga lõppevatest tuleõnnetustest saavad alguse mööbli vahele pudenenud põlevast konist või suitsuotsast.

Loetumad