-1.2 C
Kambja
Reede, 19.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivTänasest on avatud registreerumine Teeme Ära talgupäevale

Tänasest on avatud registreerumine Teeme Ära talgupäevale

Teeme ära! logo1. mail saab meist igaüks oma tegudega näidata, milline Eestimaa paik või teema talle tõeliselt südamelähedane on. Tänasest on avatud registreerumine Teeme Ära üle-eestilisele talgupäevale.

Praeguseks juba ligi 400 tegusat eestimaalast kutsuvad lähemaid ja kaugemaid inimesi endale 1. mail talgutele appi. Sellel aastal ei ole ühte läbivat teemat, vaid igaühel meist on võimalik leida kodukandis üles see kõige olulisem koos ära tegemist väärt asi ning see talgutena üles seada. Appi saab minna oma kodukohta, aga ka kaugemale.

Tartumaal saab praeguse seisuga kaasa lüüa pea kolmekümnel erineval talgul. Eesti Rahva Muuseum kutsub talgulisi Raadi parki puhastama, Vooremäel saab aga korda seada terviseradu. Ajaloo-sõbrad on talgulistena oodatud Alatskivi lossiparki heakorratöödele, mida premeerib lõpus ka eksursioon Alatskivi lossi. Kaasa saab aidata talgupäeval Lõuna-Eesti ühe vanima ja suurima maakiriku – Võnnu kiriku ümbruse korrastamisele, kus musikaalsemad saavad hiljem koguni orelimängu proovida. Mehikoorma alevikus saab käed külge panna välikemmergu ehitustöödele, mida premeerib hiljem uhhaa Piirisaare moodi, õhtul aga saun ja lõõtspilli duett.

Talgupäev on hea võimalus võtta ette tavapärasest suuremaid töid ja kutsuda ka kaugemalt inimesi appi. Mitmed paigad Eestimaal on võtnud ette oma kultuurimälestiste korda tegemise, et nii endile kui ka kaugemalt tulijatele oma kodukandi minevikku ja kultuurilugu kõige otsesemal moel lähemale tuua.

„Talgud kannavad endas ühise kogukonnana elamise ja tegutsemise väärtust, see pole midagi uut meie kultuuris. Sellest päevast saab igaüks teha oma kodukandiga ja selle inimestega taastutvumise päeva, oma juurte juurde tagasi mineku retke“, ütles Piret Lõuk Eesti Muinsuskaitse Ümarlauast.

Talgukohtade ülesseadmine jätkub läbi aprillikuu, nii et uusi ja põnevaid talgukohti lisandub iga päev www.teemeara.ee lehele vähemalt paarikümne ringis. Nii talgukohtade kui ka talguliste registreerimine lõpeb aprillikuu viimasel nädalal.

Alates 1.aprillist on võimalik ennast talgulisena Teeme Ära talgupäevale registreerida:

Internetis talgupäeva kodulehel www.teemeara.ee Infotelefonil 590 74000 igapäevaselt kell 9.00 – 18.00 Swedbanki kontorite avalikes arvutites – arvutis on paremal pool link, kuhu vajutades jõuab Teeme Ära talgute registreerimislehele. Tellerid registreerimisega ei tegele. Vajadusel saab õige lingi leidmisega abistada infotöötaja. Avalikes raamatukogudes, kus saab paluda raamatukogutöötaja abi registreerimisel.

Jooksvat infot ja nõu Tartu maakonnas toimuva osas jagab Tartumaa koordinaator Madis Kerner, Tel. 5905 1853, e-post: madis@teemeara.ee ning Tartu linnas osas Tartu Linna koordinaator Doris Meigas, Tel. 5908 0865, e-post: doris@teemeara.ee

Sellel aastal on käed löönud seitse erinevat korraldajat, kes kõik häid eestimaalasi talgutama kutsuvad – Riigimetsa Majandamise Keskus, Eesti Mittetulundusühingute ja Sihtasutuste Liit, Eesti Muinsuskaitse Ümarlaud, Eestimaa Looduse Fond, Liikumine Kodukant, Õnnepank ja kodanikualgatus Teeme Ära Minu Eesti. Partneritena löövad kaasa EMT, Kodanikuühiskonna Sihtkapital, Swedbank, SEB, Tallinna Vesi ja Coca-Cola HBC Eesti ning paljud teised.

Tiina Urm
avalikud suhted
Teeme Ära talgupäev
tel (+372) 5565 1862
skype: twistedtiina
www.teemeara.ee

Loetumad