0.9 C
Kambja
Teisipäev, 23.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivLagundikust sai lillepeenar

Lagundikust sai lillepeenar

aiakorrastustöödLaupäevasel päevakeskuse e vana apteegi talgupäeval osales üle 20 aktiivse inimese, kellele läks korda, et vana ajaloolise maja ümbrus korda saaks.

Eelnevate nädalate jooksul said ära tehtud mõningad eeltööd. Aias võtsid valla keskkonnanõunik Taivo Prants ja kooliõpetaja Raimond Käsi maha võsa ning õunapuudel lõigati oksi. OÜ Cambi mehed lammutasid tee äärest vana lagunenud sauna ja kuuri ning vedasin põlemiskõlbliku vallamaja taha jaanituleks.

Talgupäeval vedasid eakamad talgulised võsa kokku ja Cambi auto vedas selle minema. Suurema osa puulehti toppisime kottidesse ja need läksid komposti. Väiksem seltskond nooremaid talgulisi koristas lammutustööde käigus alles jäänud sodi ja saatis sellegi tuleroaks.

Alles jäänud sauna-kuuri vundamendile on rajamisjärgus lillepeenar. Küsimusele, et kuhu jäi Kambja Teataja kuulutuste plank, mille ülesaannet lagunenud saunasein täitis, vastan: tuleb uus tahvel ja edaspidigi saate sinna kuulutusi riputada. Kuna tulevane päevakeskus oli talgute keskpunktiks, siis käisid meil külas ja keha kinnitamas muudel objektidel osalenud talgulised, kes andsid oma panuse surnuaia ja terviseradade korrastamisel.

Usun, et nüüd on meil kõigil võimalik vana apteegi juurest mööda kõndida ilumeelt kriipimata.

Suurimad tänud kõigile talgulistele ja talgute abilistele, kes oma tehnikaga meid aitama tulid.

Suur aitäh!

Pille Tammelan
Kambja vana apteegi ümbruse korrastamise talgujuht
tel 5695 5989
e-post pille ätt kambja.ee

Pildid talgust

Loetumad