7.9 C
Kambja
Reede, 29.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKõik startijad jõudsid raske raja kiuste finišisse

Kõik startijad jõudsid raske raja kiuste finišisse

Naissuusataja

Tänavune talv oli kindlasti nõnda ehe ja suursugune, et selle sündmusi tasub meenutada ka nüüd, kui lumi on juba ammu vaid mälestusteks sulanud.

Pangodi–Kambja suusasõit – traditsiooniliselt suurim kohalik suusaspordiüritus – toimus 28. veebruaril. Hoolimata sulailmast ja mõningasest vihmasajust oli kohale tulnud viimaste aastate rekordarv osavõtjaid. Korraldajate ning rajameistrite vaev sai tasutud, kui starti asus 61 suusasõpra.

Lumeküllus ning kindlasti ka Vancouver’i taliolümpiamängud aitasid kaasasellele, et Eestis levis sel talvel hästi suusapisik. Millega muidu seletada seda inimeste hulka, kes viimasel küünlakuupäeval tulid trotsima vihmast ilma ning pehmet rada. Kuigi rajameistrid tegid kõik, mida suutsid, et rada kõvem ja laiem oleks, mängis ilmataat viimasel ööl korraliku vingerpussi ning vee ja soojakraadiga oli suusatee veelgi pehmem.

Esimene auhinnasaaja selgus enne võidusõitu

Selleks, et vähemalt ühe suusataja motivatsioon oleks kõrge ja isu lõpuni punnida otsa ei saaks, loosisime juba stardis välja auhinna – 400-kroonise kinkekaardi Silja Sport kaupluselt. Selle võitis stopperi viimase näidu numbri järgi võistleja, kelle võistlusvestil oli kirjas number 25. Tingimuseks seadsime, et ta peab kindlasti lõpetama, et auhinda kätte saada.

Peale seda läks Kambja poole teele veidi üle poolesaja suusafänni. Kohe alguses oli näha ka, kui sügavale lumme vajusid raskemad mehed ja tugevamalt lükatud suusakepid. Hoolimata sellest püsis rõõm inimeste näol ja päike näitas ennast muidu nii pilvises ning hallis taevas.

Kiisal, 5 km enne lõppu, oli ka ametlik joogipunkt. Seal said väsinud võistlejad puhata ja jõuvarusid täiendada sooja tee, küpsiste ning kommidega. Tõsisemad suusahundid jätsid pausi loomulikult vahele ja lootsid hommikuse koduse pudru ning „härjasilmade“ toel poodiumikohti püüda.

Finiš oli varakult valmis ning ootas tee ja saiakestega kiireid sportlasi, aga keda ei olnud, olid võistlejad. Pehme rada võttis oma ning võitjat tuli oodata arvatust kauem. Võistluse 53. minutil libises esimesena üle lõpujoone Kalev Vunk Tarust klubist Suusahullud.

Õige pea tuli number 1 all sõitnud „kohalik poiss” Kaupo Kattai, kes võttis seekord hõbeda. Ka tema kuulub Suusahullude punti.

Kolmandana oli kohal Valgjärve noormees Taavi Ott, artistinimega Tavott.

Naiste kiireim oli Janely Kaevats Kullagalt. Väga tubli sõitjana kaotas ta meeste võitjale ainult natuke alla 9 minuti, olles päeva 12. lõpetaja. Kohe peale teda finišeeris Ülle Ani Valgjärvelt ning kolmanda koha auhinna sai koju kaminaservale panna Marju Lattik, kes parandas oma eelmise aasta 5. kohta.

Peale sõitu said osalejad süüa saiakesi, juua teed, jagada rajamuljeid, võrrelda, kes mitu korda kukkus, ning lõõgastuda Kambja spordihoone saunas.

Loositi välja ka auhindu. Erikarika said nii kõige noorem (Daniel Stig Hankov) kui kõige kogenum (Ülle Ani) lõpetaja. Väga toreda suusarahva, kelle seas oli ka palju tublisid lapsi, hulgas polnud ühtegi katkestajat.

Nüüd jääb vaid loota, et järgmisel aastal on lund piisavalt ning järgmine suusasõit tuleb veelgi rahvarohkem.

Korraldajana soovin tänada neid, kes panid õla alla ürituse läbiviimiseks: rajameistrid Robert Sule ja Taavi Ott; joogipunkti töötajad Aare ja Rutt Kappet; abilised Tanel Soosaar ja Ingrid Kiisk; Silja Sport kauplus ja Indrek Ird; A ja G kauplus; Kambja Tankla; Nõo Lihatööstus; Kambja vallavalitsus; Kambja Vabaaja Selts.

Kohtumiseni järgmisel spordiüritusel!

Gert Prants

Loetumad