17.9 C
Kambja
Esmaspäev, 29.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivNelja valla omavaheline mõõduvõtt tõi kohale hulga sportlasi

Nelja valla omavaheline mõõduvõtt tõi kohale hulga sportlasi

XXVIII Vooremäe mängud tõid kohale hulga sportlasi ning andis võistlemismomenti nii noortele kui vanadele.

Hoolimata 12. juuni heitlikust ilmast algas päev võrkpalli ja rahvastepalli lahingutega. Tugeva tuule ja kohati vihmaga võideldes ei vandunud sportlased alla ning kui pall mängu läks ei seganud neid enam miski. Naiste võrkpallis võttis võidu Haaslava naiskond Võnnu, Kambja ja Mäksa ees. Meestest jagati esikoht ära kahe Kambja võistkonna vahel. Esimeseks tuli vanemate ja kogenumate mängumeeste punt Kambja I, järgnes noor ja lootustandev Kambja II ning kolmanda koha võttis Võnnu meeskond. Järgnesid Haaslava ja Mäksa.

Rahvastepalli lahingud olid hoogsad nagu ikka. Kahjuks ei saanud võistkonda kokku Mäksa kes oleks kindlasti teistele valdadele kõvasti konkurentsi pakkunud. Võidu võttis Võnnu Kambja ja Haaslava ees.

Võistkondlikul korvpalli viskevõistlusel suutis koduväljakueelise ära kasutada Kambja võistkond. Kes napi paremusega edestas Võnnut ja Mäksat. Eesmärk oli viiest kohast visates koguda võimalikult palju punkte. Kõige lähem koht andis 1p ja kõige kaugem 5p. Naiste tabatud korv andis topelt punktid.

Vihma eest sisse kolinud sõudeergomeeter paelus palju huvilisi ning näitas ära tugevad ja vastupidavad sportlased. Kuival maal sõudmine on väga hea üldine treeningvahend ning jõukohane enamustele huvilistele.

Laste ja täiskasvanute teatevõistlused tõid välja võidutahte ning toredad emotsioonid nii võistlejate kui kaasaelajate poolt. Lastel võidutses Võnnu Kambja ja Haaslava ees. Täiskasvanutel tuli aga esimeseks Mäksa, teine oli Võnnu ja kolmandaks jäi kodusel võistlusel Kambja.

Traditsiooniliselt olid avatud ka nö. „igamehe“ alad. Kätt sai proovida nii korvpalli vabavisetes (viskasid kuni teise eksimuseni) kui sangpommi rebimises. Vabavisetes seljatas kõik korvpallitaustaga võistlejad hoopis jõualadel head vormi näidanud kambjalane Rudolf Palk. Tulemuseks tugevas tuules visatud 4 tabamust. Ka teine koht oli raskesti etteaimatav kui 3 korvi suutis visata kohalik Merily Meedla jättes sellega selja taha Kambja korvpallipoisid Rait Murumetsa ning Kristjen Kääriku. Nemad suutsid tabada kaks korvi ning ümberviskamisel võis pronksi tasu pista neist esimene.

Sangpommis tuli esimeseks Kambja sportlane Indrek Roos kes vasaku ja parema käe summas suutis pommi rebida 115 korda.

Väga tore ala oli kostüümides sumo, seda said proovida nii lapsed kui täiskasvanud. Lihtsate reeglitega ja vaatemänguline ala kogus palju pealtvaatajaid ning tekitas elevust võistlejate hulgas. Kas ka sellest võistlusest mõni Baruto järglane tõuseb näitab elu.

Päeva lõpetasid Rammumehe selgitamine Vallajuhtide võistlus ning mälumäng. Rammumehes pidid vägilased heitma ligi 10kg pakku, kantima kiiruse peale traktorikummi ning kandma kahte erineva raskusega liivakotti. Esikoha sai selles Mäksa vägilane Esko Kurvits. Järgnesid Kambja Rudolf Palk ja Võnnu Allan Aviste. Vallajuhid pidid hakkama saama nö. „kartuli paneku/korjamisega aja peale. Kuna käimas on jalgpalli MM võistlus siis testiti ka nende osavust jalgpalliga žonglöörides ning üldiseid teadmisi mälumängus.

Mälumängus näitasid kõrgemaid teadmisi Kambja ja Haaslava võistkonnad jättes teised kaugele maha. Esikoha suutsid ikkagi võtta võõrustajad. Tore on see, et Mäksa ja Kambja panid välja kaks võistkonda ning vanemate mälumängurite vahele on tulnud ka noori huvilisi.

Tore oli näha, et sportlik meel ei ole inimestest kadunud ning hoolimata raskustest tahetakse ikka võistelda. Tänud abilistele ning kohtunikele ürituse läbiviimisel!

Gert Prants
Kambja valla spordijuht

 

Tulemused

XXVIII Vooremäe mängude tulemused

Loetumad