7.9 C
Kambja
Neljapäev, 28.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKillukesi koolielust

Killukesi koolielust

titeriietes 9. klass„Selle üheksa aasta jooksul, kui ma olen käinud Kuuste koolis, on meil igal aastal olnud kooliekskursioonid. Me oleme käinud nii paljudes huvitavates kohtades.

titeriietes 9. klass„Selle üheksa aasta jooksul, kui ma olen käinud Kuuste koolis, on meil igal aastal olnud kooliekskursioonid. Me oleme käinud nii paljudes huvitavates kohtades.

Ka klassiga oleme suviti käinud matkadel, põhiliselt Lõuna-Eestis.

Praegune kaheksas klass tegi meie koolipäevad alati nö väga sisukaks. Me ei saanudki neist nii mööduda, et nad poleks midagi halvasti öelnud ja vastupidi. Tavaliselt ei olnud muidugi meie need, kes sõimasid. Kui me aga olime kuskil kooliväliselt koos, oli kogu vihavaen unustatud. Nüüd on kõik hästi – see oli lihtsalt mingi aeg, kui me läbi ei saanud.

Ma hakkan kindlasti neid üheksat aasta väga taga igatsema.”

Marge Miina

 

„Koolitoit on olnud mitmekesine, kuid mitte alati väga toitev.

Kooli juures on staadion, park ja tiik.

Kooli õpilaskond on päritolult ja kultuuriliselt homogeenne. Koolis asub ka lasteaed, kus siblib ringi paras hunnik mudilasi – vähemalt ei sure kool välja. Smile

Karon Neevits

 

„Kahjuks/õnneks ei ole mul lapsepõlvest erilisi mälestusi, mida mäletada. Õnneks mu lapsepõlv veel kestab mingi aja.

Lasteaias oli mul lõbusam, kui praegu koolis. Polnud mingeid pingeid (et mis hinde sa saad), polnud vaja õppida. Seal polnud sul vaja oma ajusid tappa, et mingi ülesanne ära teha. Seal sai süüa ja – kõige tähtsam – magada.

Vahel tundub koolis peale sööki, et üks lõunauinak tuleks lausa kasuks.

Kokkuvõtteks: lasteaias oli elu palju parem.”

Karl Paide

Tahan liigelda ohutult”

Valitud lõike eesti keele osaoskuste eksami lühikirjanditest.

 

„Et ohutumalt liigelda, tuleb alustada iseendast ja me kõik peaksime ennast muutma, et Eesti liiklus oleks kõigile ohutu ja turvaline.”

Mario Mumm

 

„Palju on Eestis ka kaherattalisi liiklejaid, keda minu arvates ei panda Eesti liikluses tähele. Mina oman ka kaherattalist mootorsõidukit ja tahan öelda, et ei tunne ennast Eesti liikluses ohutult. Minu arust on nii, et kui inimene tahab liigelda ohutult, peab ta ise suutma olla ohutu teiste liiklejate jaoks.”

Karl Martin Tilga

 

„Mina kooliõpilasena liiklen põhiliselt jalgsi või rattaga. Üritan olla võimalikult hoolikas, kuna tean, et liiklusõnnetuse võib põhjustada kas või üks väike eksimus. Jalgsi kõndides, eriti pimedatel talveõhtutel, on helkur asendamatu, sest tänu sellele tunnen ennast palju turvalisemalt.”

Sabine Liias

 

„Kuigi mõned inimesed võivad arvata, et nemad võivad liigelda reeglitega vastuolus (kiirust ületada, punase tulega üle ristmiku sõita ja nii edasi), sest nemad ei karda ennast vigastada või isegi surra, ei ole see siiski nii. Sest peale nende liigub liikluses ka palju teisi inimesi, kes võivad viga saada. Mina järgin reegleid, sest ma hoolin enda ja teiste inimeste tervisest.”

Martti Kõiv

 

„Mina tahan järgida kõiki reegleid ohutuks liiklemiseks. Ühest küljest on mu oma elu mulle kallis, teisalt ei taha ma seda võtta ka kelleltki teiselt.”

Karl Matteus Nemliher

 

„Inimelu on liiga väärtuslik ja habras, et seda ühe liiklusõnnetusega kustutada. Eestlased on nagu üks suur pere, üksteist tuleb hoida ja hoolida.”

Maris Ülper

Loetumad