7.9 C
Kambja
Reede, 29.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivVaat sulle jaani: tänavu otsiti romantikat katuse all

Vaat sulle jaani: tänavu otsiti romantikat katuse all

tule süütamineIlmataat mängis sel jaanipäeval meile, kambjalastele vingerpussi.

Tellisin küll ilusa ilma, kokkulepped olid olemas, aga võta näpust… Tundub, et Läänemaa inimesed maksid meist rohkem. Igatahes oli ilm kole, tuuline ja vihma sadas.

tule süütamineIlmataat mängis sel jaanipäeval meile, kambjalastele vingerpussi.

Tellisin küll ilusa ilma, kokkulepped olid olemas, aga võta näpust… Tundub, et Läänemaa inimesed maksid meist rohkem. Igatahes oli ilm kole, tuuline ja vihma sadas.

Meie tavapärane peoplats vallamaja taga pargis oli vesine nagu hiinlase riisipõld – ei oleks seal saanud ei istu ega astu, ammugi siis veel tantsu lüüa.

Polnudki meil midagi muud teha, kui tuli appi võtta plaan B, mis nägi ette, et jaanipidu toimub kooli saalis. Ütlen ikka, et õiget peolist ei heiduta miski.

Vallavanem Ivar Tedrema tervitas nii jaanilisi kui õnnitles kauni kodu tiitli võitjaid ja andis neile kätte meened. Tunnustuse pälvisid Kambja aleviku kortermaja Kase 2; Kristina ja Henri Virk (Koidu talu Vana-Kuustes); Anne Kase ja Ole-Johan Hestnes (Köörna kinnistu Sulu külas); Anneli ja Kalle Kask (Kalju I kinnistu Sipe külas); Mailis ja Taivo Prants (Pirnaku talu Pulli külas).

Jaanitule süütas vallavanem sel korral metallvaadis, et tagada ohutu peopidamine ka tavatus jaanikupaigas.

Saalis esines meile suviselt kaunis rüüs naisrahvatantsurühm Vikertiimer (juhendajaks südikas Heljo-Made Ruul. Lauluga paitas meie kõrvu alati koostöövalmis laulukoor Läte (dirigendiks naerusuine Külli Karask).

Jaan Aitaja kogus saalis lapsed enda ümber ja korraldas neile palju lõbusaid mänge. Kõik vaprad, kes vihma ei kartnud, võisid hüpata õues batuudil. Need, kes ise hüpata ei tahtnud, said vaadata nii-öelda tegijaid, sest meie valla poiss Tanel Altement oli võtnud kaasa oma trennikaaslased, kellega koos esitati lahe batuudisõu.

Näiteringi liikmed Raimond Käsi, Margo Käsi ja Reet Kiuru korraldasid auhinnalisi mänge täiskasvanutele.

Perekond Prants sättis üles matid ja pakkis lahti vibud-nooled, et huvilistel oleks võimalik tutvuda selle spordialaga.

Soovijad võisid osta õnneloose, mille tulu läks meie näiteringi Püünelind tegevuse toetuseks.

Tühja kõhu üle keegi kurta ei saanud, sest toitlustaja Võrumaalt pakkus nii magusat kui soolast, joogipoolisest rääkimata.

Õhtu edenedes seadis saalis oma pillid üles ansambel Tuulest Viidud ja kutsus kõiki tantsule. Vaatamata kehvale ilmale pidulisi jagus. Mida hilisem oli kellaaeg, seda kitsamaks läks tantsupõrandal.

Tänan kõiki, kes aitasid pidu ette valmistada või panid välja meened kaunitele kodudele ja õnneloosile või toetasid võistlusmänge oma auhindadega.

Ilusat jätku suvele ja ikka rõõmsat meelt!

 

Kambja valla kultuuritöötaja
Pille Tammelan

Palju tervisi ka sellele Kambja noormehele, kes siiski ei suutnud oma sügelevaid sõrmi talitseda ja süütas 23. juuni varahommikul vallamaja taga pargis vihma süül kasutamata jäänud jaanitule materjali, seades sellega tuleõhtu kõrvalolevad majad.

Sõprade silmis teenisid Sa ehk plusspunkte, aga Su tegu ei olnud õige.

Pille Tammelan

Loetumad