5.9 C
Kambja
Reede, 26.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambja laulurahvas aitab püstitada Guinessi rekordit

Kambja laulurahvas aitab püstitada Guinessi rekordit

koorilauljad piknikulReedel, 20. augustil kell 20 algab Kambja kooli saalis kõikidele laulusõpradele avatud Ühtelaulmine, mis internetiülekande abil jõuab suurele ekraanile Tallinnas Vabaduse väljakul ja Kanal 2 eetrisse.

koorilauljad piknikulReedel, 20. augustil kell 20 algab Kambja kooli saalis kõikidele laulusõpradele avatud Ühtelaulmine, mis internetiülekande abil jõuab suurele ekraanile Tallinnas Vabaduse väljakul ja Kanal 2 eetrisse.

Mis on Ühtelaulmine?

Ühtelaulmine on Eesti Vabariigi taasiseseisvuspäevale pühendatud suur peoüritus, kuhu on oodatud koos laulma kõik eestimaalased. Ühtelaulmine on ellu kutsutud kodanikualgatusena selle tähtsa päeva rõõmsaks tähistamiseks.

Ühtelaulmine seob kaks Eestit laialt tuntuks teinud kaubamärki – laulmise ja IT (ehk infotehnoloogia).

Kuidas toimub Ühtelaulmine?

Ühes ilusas kohas Eestimaa keskel esitab segakoor meie armastatud dirigentide juhtimisel kaheksa tuntud laulu. Kanal 2 poolt edastatava kontserdi pikkuseks on arvestatud orienteeruvalt üks tund.

Dirigendipuldis astuvad rahva ette Eestis tuntud koorijuhid Ants Soots, Ants Üleoja, Hirvo Surva, Kuno Areng, Alo Ritsing, Triin Koch, Elo Üleoja ja Raul Talmar.

Üle Eesti kogunevad sadadesse erinevatesse kohtadesse koorid ja lihtsalt lauluhuvilised seltskonnad, kes saavad laulda koos nende dirigentide ja lauljatega, keda nad teleekraanilt näevad.

Pilt sajast organisaatorite poolt valitud peopaigast edastatakse läbi interneti Tallinna kesklinna, kus see kuvatakse suurele ekraanile. Sellele ekraanile koondub kogu ühtelaulmine, sinna mahuvad korraga pea kõik lauluhimulised Eesti inimesed.

Niimoodi tekib tõeline ühtelaulmine, kus ühele ekraanile tuuakse digitaalselt kokku kogu eesti rahva laulurõõm!

Laulupunktides toimuv salvestatakse. Saadavast materjalist monteeritakse hiljem kokku üks tunnine telesaade, kuhu liidetakse nii sajast kohast tulnud internetipilt kui ka väiksemates seltskondades salvestatud laulmised.

Nõnda loodetakse püstitada Guinessi rekord maailma suurimast üheaegselt laulvast koorist.

Kus toimub Kambjas Ühtelaulmine?

Meil toimub ühtelaulmine 20. augustil, algusega kell 20 Kambja põhikooli saalis. Kohale palume tulla 19.30.

Kontserdi lõppedes jätkub pidu tantsu ja mänguga. Külla tuleb tantsurühm Taara, kes õpetab meile seltskonnatantse. Tuletame meelde ka vahvaid rahvamänge.

Ootame Ühtelaulmisele kõiki lauluhuvilisi inimesi. Näitame kogu maailmale, et Kambja on Eesti koorilaulu häll.

Tule ise, võta kaasa sõbrad, naabrid ja sugulased.

Valla kultuuritöötaja Pille Tammelan
Info telefonil 5695 5989.

Ühtelaulmise repertuaar

Eesti iseseisvuse taastamise päeval esitavad Tartu ülikooli akadeemiline naiskoor, Revalia meeskoor ja segakoor Huik! Põltsamaal Sõpruse pargis kaheksa tuntud isamaalist laulu:

  • Laul Põhjamaast” (Ü. Vinter);

  • Kaunimad laulud” (F Saebelman);

  • Kungla rahvas” (K. A. Hermann);

  • Ühtelaulmine” (eestlaulja C. Roose);

  • Ärkamise aeg” (R. Eespere);

  • Tuljak” (M. Härma);

  • Ta lendab mesipuu poole” (P. Sarapik);

  • Sind surmani” (A. Kunileid).

Loetumad