7.9 C
Kambja
Reede, 29.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivLugemisaasta heategu: kingitus raamatukogule

Lugemisaasta heategu: kingitus raamatukogule

raamaturiiulKambjas on leidnud heatahtlikku vastukaja Eesti raamatukoguhoidjate ühingu üleskutse, et käimasoleval lugemisaastal võiksid lugejad annetada oma kodukandi raamatukogudele uuemat kirjasõna.

raamaturiiulKambjas on leidnud heatahtlikku vastukaja Eesti raamatukoguhoidjate ühingu üleskutse, et käimasoleval lugemisaastal võiksid lugejad annetada oma kodukandi raamatukogudele uuemat kirjasõna.

Tasapisi keskea suunas tüüriv mees, tütretirts käekõrval, siseneb esimest korda Kambja raamatukogusse ja lausub tagasihoidlikult: „Ma tõin teile paar raamatut, mida teil ilmselt ei ole.”

Külaline tõstab lauale kaks trükist. Põgus pilguheit lubab raamatukoguhoidjal kinnitada, et neid raamatuid siinses varamus tõesti ei leidu. Ajaloo- ja poliitikahuvilise lugeja meeleheaks loovutab lahke annetaja artiklitekogumikud „Vene – Gruusia sõda 08.08.2008. Kuidas see oli tegelikkuses” ja „Moskva Eesti Selts”.

Põgusa jutuajamise käigus selgub, et kingituste toojaks on lennundusala spetsialist Allan Nõmmik, kes juba mõnda aega on elanud Kambjas. Nagu raamatuusku inimesele kohane, ei kipu ta endast pikemalt rääkima, vaid viitab teatmikule „Kes on kes Eesti lennunduses”.

Teatmeteose hilisemal uurimisel selgub, et Allan Nõmmik kuulub auväärsesse lennundustegelaste dünastiasse. Tema isa Riho on suutnud Venemaal tõusta rahvusvaheliselt tunnustatud kosmoseteadlaseks, vanaisa Alfred oli lennuohvitser, pommituslennuki piloot ja eskadrilli lülikomandör.

Moskvas sündinud ja keskhariduse omandanud Allan Nõmmik naasis Eestisse, läbis kaitseväeteenistuse, õppis Tartu lennukolledži esimeses lennus lennujaama käitamise erialal ja kaitses seejärel Tartu ülikoolis lennunduse valdkonnas magistritöö. Allan Nõmmik on töötanud mitmetel juhtivatel ametikohtadel Tartu lennukolledžis, ta on alustanud õppejõukarjääri. Teadustööd teeb ta lennutranspordi ökonoomika ja lennutranspordi geograafia valdkondades.

Ka see teatmik, millest Allan Nõmmik enda kohta infot soovitas ammutada, on jõudnud Kambja raamatukogu fondi tänu heale annetajale (!), kelleks oli raamatu kaaskoostaja, hiljuti kambjalastega kohtunud Vello Lään.

Toivo Ärtis

 

Teeme oma raamatukogule kingituse ja saame üheskoos rikkamaks!”

Raamatukoguhoidjate ühingu üleskutsest innustatuna on olnud Kambjas raamatukogu fondi täiendajateks Eha Jakobson, Jaan Varik, Raimond Käsi, Vaike Luik, Enn Liba, Rut Vaik, Tiiu Laane, Anne Välja, Tiit Veeber, Jaak Riives, Mare Helstein ja perekond Uri.

Suur tänu!

Loetumad