7.9 C
Kambja
Reede, 29.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivPangodi võistkond tõi Nõo kihelkonna külamängudelt esikoha

Pangodi võistkond tõi Nõo kihelkonna külamängudelt esikoha

võistkondPõimukuu esimesel laupäeval toimunud endise Nõo kihelkonna külamängude üldvõitjaks tuli 14 küla hulgas Pangodi.

Pärast mänge Ain Altemendi kodus kokkuvõtet tehes, kui võitmisest tekkinud elevus ja päevane kuumus õhtuhämaruses järele andnud olid, ütleb mängude peaorganisaator Riina Rosenberg uhkusega: „Ära tõime!“ ning ulatab võitjakarika kõigile vaatamiseks. „Sellele tuleb nüüd graveerida ka Pangodi küla nimi,“ lisab ta rõõmsalt. Oma tagasihoidlikkuses jätab ta ütlemata, et suur teene sellise meeskonna kokku saamises oli temal ja Anneli Altemendil.

„Iga uue alaga läksid noored üha enam hasarti. Keegi ei virisenud, hädaldanud palavuse üle. Kõik tegid kaasa,“ lisab Riina mõne aja pärast juurde. Kokku võeti omavahelises lõbusas jõukatsumises osa kümnest võistlusalast. Nendeks olid nii saapaviskamine, pärlite lükkimine, taldriku pillutamine kui naise kandmine ja naiste köievedu, puslede kokkupanemine, murusuusatamine, märja nuustikuga rahvastepall. Esikoht saadi murusuusatamises ja võrkpallis, laste teatejooksus.

Ligi 10 km pikkuses lipujooksus Lukelt Lagujale tuli Pangodi küla meeskonnal joosta 700 m. „33 kraadises kuumuses oli see omaette vägitegu,“ mõtlen ma võistlejate juttu kuulates. Pangodi küla noormehed Andres ja Tanel said selle raske katsumusega igati tublilt hakkama.

Kõige raskemaks alaks osutus teatevõistlus, kus tuletõrje täisvarustus seljas tuli ajada ümber slaalomikeppide jalgpalli, teha paariskotijooksu, heegeldada kinnastega. Lasta tuletõrjepumba abil posti otsast maha õhupall, joosta lusikas suus pingpongipalliga ümber slaalomikeppide, sorteerida segamini aetud ajalehti kuupäevade järgi.. Ja seda kõike aja peale!

„Minu jaoks oli küll köietõmbamine väga raske. Käed valutavad siiani. Tegin seda elus esimest korda ja kohe pandi mind ankrumeheks,“ lisab naerdes lõbusalt juurde Anneli.

Kuulan Riina ja teiste osavõtjate muljeid kokkutulekust ning rõõmustan: „Vanade tegijate asemele on tulnud uus, noor põlvkond.“

Suur, suur aitäh kõikidele osavõtjatele! 2011. aasta külamängude organiseerijaks on Aiamaa küla. Nõo kihelkonna külade mängudest võttis Pangodi osa viiendat korda, mängude üldvõitjaks tuldi teist korda. Esimest korda saadi esikoht 2006.aastal külamängude korraldajana Palumägedel.

Haridusselts Tõrviku esinaine Eha Jakobson

Loetumad