-2.2 C
Kambja
Laupäev, 20.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivVana-Kuuste lasteaialapsed kolisid oma majja

Vana-Kuuste lasteaialapsed kolisid oma majja

joomplu:574Avar, ilus ja soe – need kolm sõna iseloomustavad ilmselt kõige paremini ja täpsemalt Kuuste kooli vastvalminud lasteaiakorpust, kus esimene töö- ja mängupäev oli 13. detsembril 2010.

 

joomplu:574 Avar, ilus ja soe – need kolm sõna iseloomustavad ilmselt kõige paremini ja täpsemalt Kuuste kooli vastvalminud lasteaiakorpust, kus esimene töö- ja mängupäev oli 13. detsembril 2010.

Lasteaiakorpus, mida juulikuisel nurgakivipaneku tseremoonial nimetati ka Kuuste kooli elujõulisuse ja püsimise kindlustajaks, sai vallavalitsuselt kasutusloa 10. detsembril.

Kui seni suutis Kuuste kooli lasteaiarühm pakkuda hoolitsust vaid paarikümnele mudilasele, siis uutesse ruumidesse mahuvad lahedasti kõik 36, kelle vanemad on sooviavalduse kirjutanud, ja mõni vaba koht jääb veel varukski.

Mõisahoone sai juurdeehituse

Kuuste kool asub kunagises mõisahoones, mistõttu uue majatiiva projekteerimisel ja ehitamisel tuli lähtuda muinsuskaitsenõuetest. Lasteaiakorpus kopeerib 1960-ndatel rajatud klassikorpuse mahtusid ja L-kujulist põhiplaani. Juurdeehitus paikneb mõisamaja peatelje suhtes peegelpildis – tänu sellele on taastatud hoone arhitektuuriline sümmeetrilisus.

Juurdeehituse lubatud mahu piirangust tulenevalt on kahele korrusele projekteeritud ainult lasteaia rühmaruumid ja metoodiku kabinet teisele korrusele sissepääsu kohale. Peatreppi saab kasutada ka evakuatsioonitrepina mõisahoone teiselt korruselt. Mõlemast lasteraiarühmast on eraldi pääsud ka pargipoolsesse külge mänguväljakule.

Mõlema rühma käsutuses on oma mängu-, magamis-, riietus- ja tualettruumid, toidunõude pesemisruum, riiete kuivatamisruum ja koristusinventari panipaik.

Toit tuuakse lasteaialastele Kuuste kooli sööklast.

Vastvalminud lasteaiakorpuse projekteeris Maaprojekt OÜ (arhitekt Kalju Kisand, projektijuht Ants Aosilla). Riigihanke korras sai ehitusfirmaks AS Tartu Ehitus ja tellijapoolse omanikujärelvalve teostajaks AS Telora-E.

Mudilaste päevahoiuks püstitatud maja kaotab lasteaiakohtade vähesuse probleemi Vana-Kuuste piirkonnas. Väikeste ilmakodanike arvu kasvu korral on aga võimalik uuesti kasutusele võtta ka need kooliruumid, kuhu vallavalitsuse algatusel loodi 2007. aasta sügisel lasteaia liitrühm, mis väga kiiresti täitus.

Toivo Ärtis

 

Euroopa Liit toetas ehitusrahaga

Kambja vallavalitsuse poolt Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusele (EAS) esitatud taotlus “Kuuste kooli lasteaiaosa juurdeehitus (kaks rühma)” pälvis heakskiidu.

Projekti kogumaksumus oli 5 miljonit 725 178,38 kr.

Projekti elluviimist rahastati Euroopa Liidu struktuurifondide “Elukeskkonna arendamise rakenduskava” meetmest “Kohalike avalike teenuste arendamine” (KOIT-kava) summas 4 866 401,62 kr. Kambja valla omafinantseeringu summa koos mitteabikõlbulike kuludega oli 1 075 876,38 kr.

Toetab Euroopa Liit

ERR-i raadiouudis: Vana-Kuuste lasteaed laienes (20.12.2010)

{loadposition heliklipp_kuuste_lasteaed}

PM: Jõuluvanal lisandus uus peatuskoht

Loetumad