-3.2 C
Kambja
Laupäev, 20.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivÜlevaade vallavolikogu detsembriistungil arutatust

Ülevaade vallavolikogu detsembriistungil arutatust

vappKambja vallavolikogu 2010. aasta viimane istung oli 16. detsembril. Teemad:

  • Kambja lasteaia Mesimumm põhimääruse muutmine
  • Munitsipaalkooli hoolekogu moodustamise ja tegutsemise korra kehtestamine
  • Kambja valla arengukava muutmine ja tegevuskava osas uue redaktsiooni kinnitamine
  • Vallavalitsuse teenistujate koosseisu muutmine
  • Kambja valla 2010. aasta lisaeelarve
  • Maavaru kaevandamiseks andmise aastase tasumäära kehtestamine
  • Pikaajalise laenu võtmine

Kambja lasteaia Mesimumm põhimääruse muutmine

Vallavolikogu otsustas muuta Kambja Kambja lasteaia Mesimumm põhimäärust alljärgnevalt:

  • põhimääruses asendatakse läbivalt sõna „juhataja” vastavas käändes sõnaga „direktor” vastavas käändes;
  • põhimääruse § 13 lõige 4 muudetakse ja sõnastatakse järgmiselt:
    • „(4) Lasteasutuse õppekava läbinud lapsele annab lasteasutus välja koolivalmiduskaardi, milles on kirjeldatud lapse arengu tulemused. Vanem esitab koolivalmiduskaardi kooli, kus laps asub täitma koolikohustust.“;
  • põhimääruse § 13 lõige 6 muudetakse ja sõnastatakse järgmiselt:
    • „(6) Lasteasutuse ja kodu koostöö korraldamiseks toimuvad lasteasutuse rühmades vanemate nõupidamised ja vanemate üldkoosolekud ning lapse õpetaja ja vanema vahelised vestlused lapse arengust.“;
  • põhimääruse § 18 lõike 1 punktis 1 asendatakse sõnad „juhataja asetäitja õppe- ja kasvatusalal“ sõnaga „õppealajuhataja“;
  • põhimääruse § 22 lõiget 4 täiendatakse kolmanda lausega järgmises sõnastuses:
  • „Direktor on lasteasutuse seadusjärgne esindaja oma töölepingu kehtivuse ajal.“.

Vallasekretär Reet Kiuru sõnutsi tulenes lasteaia põhimääruse muutmine seadusandluses tehtud muudatustest.

Munitsipaalkooli hoolekogu moodustamise ja tegutsemise korra kehtestamine

Vallavolikogu määrusega kehtestati munitsipaalkooli hoolekogu moodustamise kord, mis reguleerib Kambja põhikooli, Kuuste kooli ja Unipiha algkooli hoolekogude moodustamist, koosseisu muutmist ja hoolekogu töökorda.

Hoolekogu koosseisu kuuluvad vallavolikogu esindaja, õppenõukogu esindaja, 3 kuni 6 kooli õpilaste vanemate ja kuni 2 vilistlaste ja kooli toetavate organisatsioonide esindajat. Kui on moodustatud õpilasesindus, kuulub hoolekogu koosseisu täiendavalt õpilasesinduse nimetatud esindaja. Kuuste kooli hoolekogu koosseisu kuuluvad täiendavalt lasteasutuse õpetajate esindaja ning lasteaia iga rühma lastevanemate esindaja.

Hoolekogu liikmete valimise algatab kooli direktor.

Määrus jõustub 1. jaanuaril 2011.

Kambja valla arengukava muutmine ja tegevuskava osas uue redaktsiooni kinnitamine

Vallavolikogu kinnitas „Kambja valla arengukava aastateks 2007–2016” uue redaktsiooni tegevuskava osas.

Vallavolikogu 28. oktoobri 2010. a istungil heakskiidu saanud tegevuskava muutmisettepanekutele lisandus avalikul väljapanekul kaks muudatusettepanekut:

1) lisada ülesanne 8.10 – Kambja raamatukogu kasutuselevõtmine ekspositsioonipinnana – oli ka varem arengukavas, kuid ei ole realiseerunud ja täiendusettepanekus enam ei olnud.

2) lisada ülesanne 7.9 – Kuuste kooli osaline soojustamine, akende vahetus – vajalik Kuuste koolimaja vana juurdeehituse osa soojustamiseks vahendite taotlemiseks.

Vallavalitsuse teenistujate koosseisu muutmine

Vallavolikogu otsustas muuta 2006. aasta detsembris kinnitatud vallavalitsuse struktuuri ja teenistujate koosseisu: vallakantselei koosseisust koondati 0,2 koormusega informaatiku ametikoht.

Vallavanem Ivar Tedrema selgitas, et informaatiku senisest suurema koormusega ametikoht luuakse Kambja raamatukogu internetipunkti koosseisus.

Vallavanema sõnutsi informaatikul tööd jätkub, sest tema hoole alla jäävad vallavalitsuse, koolide, lasteaia, raamatukogude jt asutuste arvutid. Täitma tuleb hakata ka mitmeid nõudeid, mis aja jooksul on kehtestatud.

„Informaatik Sulev Kaasik on selline mees, kes peab väga täpset arvestust oma töötundide osas, ta peab neist täpselt kinni,” märkis vallavanem.

Kambja valla 2010. aasta lisaeelarve

Vallavolikogu kinnitas Kambja valla 2010. aasta lisaeelarve, millega vähendati eelarvetulusid, kulusid ja finantsinvesteeringuid kogusummas -283 505 krooni.

Pearaamatupidaja Eha Paade poolt koostatud lisaeelarve seletuskirjas märgitakse, et üksikisiku tulumaksu on laekunud planeeritust rohkem – seetõttu suurendatakse laekumist 700 000 kr võrra.’

Lisaeelarvesse on koondatud kõik aasta jooksul saadud täiendavad tulud.

Eelarves vähendati laekumisi rajatiste ja hoonete müügi osas 320 000 kr, sest müümata jäi endise perearstikeskuse hoone ja postkontori kasutuses olnud korter.

Lisaeelarvega korrigeeriti ja täpsustati ka aasta jooksul tehtud kulusid.

Vallavanem avaldas rahulolu, et järgmise aasta eelarvesse on võimalik üle kanda ligikaudu 1,6 miljonit kr – selline reserv annab vallaelu korraldamiseks kindlustunde.

Lisaeelarve detailne seletuskiri on avalikustatud vallavalitsuse dokumendiregistris http://avalik.amphora.ee/kambjavv.

Maavaru kaevandamiseks andmise aastase tasumäära kehtestamine

Vallavolikogu kehtestas määruse, mille alusel Mäekülas asuva Kopamäe karjääri ja Kaatsi külas asuva Kaatsi karjääri maavaravaru kaevandamiseks andmise aastane tasumäär on 100% maa maksustamishinnast.

Maa kasutamise õiguse saanud OÜ Cambi tasub maavaravaru kasutamisõiguse tasu kahes osas esitatud arve alusel teises ja kolmandas kvartalis.

Kehtetuks tunnistati Kambja vallavolikogu 21. detsembri 1999 määrus nr 4 „Maavara kaevandamise eest tasu määra kinnitamine“.

Määrus jõustub 1. jaanuaril 2011.

Pikaajalise laenu võtmine

KOIT-kava raames sai Kambja vald toetust projektile „Kuuste kooli lasteaiaosa juurdeehitus“.

Juurdeehitus on valminud ning projekti omaosaluse katmiseks tegi vallavalitsus ettepaneku võtta laenu summas 825 000 krooni. Kambja valla 2010. a eelarves on ette nähtud investeeringulaenu võtmine. Rahandusministeerium on 14. detsembril 2010 kirjaga nr 4-1/16508 kooskõlastanud Kambja valla laenutaotluse.

Vallavolikogu otsustas võtta KOIT-kava raames teostatava projekti „Kuuste kooli lasteaiaosa juurdeehitus“ omaosaluse katmiseks laenu summas 825 000 krooni kümneks aastaks.

Vallavanem märkis, et riigi majandus- ja rahandusnäitajate tasakaalu valvav rahandusministeerium Kambja valla esimest laenutaotlust ei rahuldanud. Ehitajale tasumiseks soovitati kulutada eelarve reserv. Vallavalitsus sellega ei nõustunud, sest reservraha aitab vältida tõrkeid vallaelu korraldamisel ja arvete tasumisel.

Toivo Ärtis

Loetumad