4.9 C
Kambja
Reede, 26.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambja sai juurde järjekordse Eesti meistri

Kambja sai juurde järjekordse Eesti meistri

Poiss sinises jalgpallidega särgis.Mõned nädalapäevad tagasi tuli pika ja eduka hooaja järel D-vanuseklassis Eesti meistriks korvpallis kambjalane Kristen Loid.

Poiss sinises jalgpallidega särgis.

Mõned nädalad tagasi tuli pika ja eduka hooaja järel D-vanuseklassis Eesti meistriks korvpallis kambjalane Kristen Loid.

Kristen alustas treeninguid kolmanda klassi õpilasena Kambja põhikooli korvpalliringi tundides.

Peagi suundus Kristen korvpallitarkust omandama Tartusse Erkmaa korvpallikooli. Treenides esimesel aastal endast aasta nooremate poistega treener Gert Prantsi käe all, arenes püüdlik poiss märgatavalt ning oli küps alustamaks uut hooaega uues grupis.

Treeningud viiel päeval nädalas, igapäevane transpordi organiseerimine Tartusse ja tagasi ning uued, temast vanemad treeningkaaslased ei tähendanud Kristenile just lihtsat elu. Mängijad, kelle keskel tuli hakata ennast tõestama, olid värsked Eesti meistrid 1998. a sündinud poiste hulgas. Nende sekka kuulusid samuti perspektiivikamad 1999. a. sündinud noored.

Kokkuvõtlikult – kahe aastaga edenes Kristen Kambja spordihoonest vabariigi ühte tugevaimasse treeninggruppi, mis temavanustel poistel olla saab. Treeneriks on karm ja nõudlik ning suurte kogemustega (samuti Kambja vallast pärit) Aivo Erkmaa.

Armastus korvpalli ja spordi vastu üldse on see, mis on Kristenile võistlustel edu toonud. Ta mängib lisaks jalgpalli ja rahvastepalli, osaleb kergejõustiku- ning krossijooksu võistlustel. Korvpalliplatsil on tema trumpideks kiirus ning nutikus.

Tänu korvpallile on Kambja põhikooli 4. klassis õppiv Kristen ka juba natukene reisida saanud. Rääkimata turniiridest kodumaal, õnnestus tal eelmisel suvel võita hõbemedal Leedus Anykcšiais peetud jõuproovil.

Tänavu juuni alguses mängib Kristen kaasa Erkmaa korvpallikooli meeskonna koosseisus Belgias – Brüsselis toimub rahvusvahelise korvpalliföderatsiooni (FIBA) Euroopa alaliidu egiidi all peetav Euroopa 33. minikorvpalli turniir. Eesti esindus asub seal konkurentsi mulluse tiitlikaitsjana.

Treenerina saan öelda, et Kristen on väga sõnakuulelik ja püüdlik õpilane. Et muskel kasvaks, siis tuleks tal vaid rohkem putru süüa ja kätekõverdusi teha. Samas on Kristenil heale korvpallurile vajalik mänguvaist, täpne käsi ning tehnikaelementide õppiminegi edeneb tal lennult.

See, milliseks korvpalluriks Kristen tulevikus sirgub ja mis tasemel mängima hakkab, sõltub temast endast. Kõik eeldused heaks korvpalluriks kasvamiseks on tal igal juhul olemas. Ees seisab veel palju aastaid täis rasket tööd ning lahinguid korvpalliplatsil – seal, kus selle töö magusaid vilju maitsta saab.

Gert Prants
Kambja valla spordijuht,
Korvpallikooli Erkmaa treener,
Kambja kooli kehalise kasvatuse õpetaja

Loetumad