7.9 C
Kambja
Reede, 29.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivLõpetajate mõtteid… .

Lõpetajate mõtteid… .

joomplu:693“Aga mina arvan, et peaks naistele ka olema sõjavägi. Kuna naised tahaks ka õppusi saada, mitte ainult mehed. Isegi, kui peaks sõda tulema, siis naised ju ei oskaks midagi teha.”

..Eesti julgeolekust

joomplu:693Keili Palusoo: “Aga mina arvan, et peaks naistele ka olema sõjavägi. Kuna naised tahaks ka õppusi saada, mitte ainult mehed. Isegi, kui peaks sõda tulema, siis naised ju ei oskaks midagi teha.”

Jüri Schneeberg: “Eestis läheb näiteks kaheks nädalaks elekter ära. Mõned inimesed, kellel on elektriküte, surevad külma kätte ära. Aga kellel on ahjuküttega maja, siis nendel ei ole midagi viga. Nad sulatavad pliidil lund ja ei ole enam mingeid muresid.”

Helen Mets: “Meil on Eestis oma piir ja territoorium, me ei saa ju lasta seda käest võtta. Lätiga olid meil ju vaidlused sellepärast. Eesti on selle poolest ka hea koha peal, et meil on soine maa ja suure massiga on väga raske meie maale tungida sõja ajal.”

Tatjana Mitrjagina: „Eesti peaks tegema nii, et oleks rohkem loodust. Eesti ei peaks riskima ja kaotama oma loodust ja inimesi. Mina ei saa midagi teha sellepärast, et ma olen õpilane.

Aga kunagi ma teen nii, et Eesti saaks kõikidele meeldima.“

…maailma loomisest

Jüri Schneeberg: “Elas kord ufo, kes lõi maa. Ta vaatas, et maa on kuidagi üksik ja tal ei olnud lõbus. /…/ Ta lõi kõigepealt loomad: põdra, jänese, karu, rebase, mägra jne.

Ta vaatas, et ikka on maa kuidagi üksik. Siis ta lõi inimesed ja tõi nad suure ufo-laevaga Maa peale.”

Loetumad