1.9 C
Kambja
Laupäev, 27.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiiv„Head noored – valige amet, mis teile tõeliselt meeldib. Siis ei pea...

„Head noored – valige amet, mis teile tõeliselt meeldib. Siis ei pea te tööd tegema.“

joomplu:700Tänavu on Kuuste kooli lõpetamas viis nägusat ja tegusat noort inimest.

joomplu:700Tänavu on Kuuste kooli lõpetamas viis nägusat ja tegusat noort inimest.

Keili Palusoo

Kõige rohkem mälestusi ühiselt koolis oldud aastatest jääb mulle Keilist. Tema on tüdruk, kes ei löö põnnama ükskõik millise väljakutse ees. Tema kohanemisvõime erinevates olukordades on fenomenaalne. Näiteks seitsmendas klassis julges Keili ihuüksi lennata Tšehhi filmilaagrisse. Ta sai seal ka suurepäraselt hakkama.

Viimaste aastate jooksul pole ainsatki kooliüritust, kuhu Keili panustanud poleks.

Keili on olnud läbi aastate ka entusiastlik näiteringis käija. On mõnevõrra sümboolne, et Kuuste MacGyveri nimelise Kännuteatri tänavune tükk „Kuhu kadus Keili.“ võitis maakondliku kooliteatrite ülevaatuse ning esindas Tartumaad Põlva riigifestivalil. See võit oli omamoodi tunnustus Keili aastatepikkusele tööle Kännuteatris. Keili mängis loomulikult etenduses nimiosa.

Olen siiralt kade Tamme gümnaasiumi peale, kus Keili kavatseb haridusteed jätkata. Sealsed õpetajad saavad endale väga laheda õpilase! Rutška selle peale, Keili!

Jüri Schneeberg, Anneliis Voore

Nii nagu Keili, on ka Anneliis ja Jüri olnud Kuuste kooli õpilased algklassidest peale. Liisul ja Jürkal on salapärane kunstnikuhing.

Jüri kunsti- ning tööõpetuse tundides valmistatud taiesed on maagilise mõjuga – tahtmatult aeglustub möödudes samm ning üle huulte libiseb vähemalt „Vauu!“ või „Äge!“

Viimasel aastal on Jüri olnud ka asendamatu meeskonnakaaslane ürituste korraldamisel. Vaid ühe asjaga pole ma rahul – nimelt ei usu Jüri järjekindlalt, et Kuustes kummitab. Well, that´s personal! Ma loodan, et Jürka viitsib ka edaspidi meie tondiõhtutel osaleda, et saaksin teda vastupidises veenda.

Anneliisil jällegi on oskus läbi fotokaamera ilu näha. Tema loodusfotod on õrnad kui impressionistlikud etüüdid. Ja veel – Anneliis laulab imehästi.

Helen Mets

Kui andekustest rääkida, siis täiesti erakordne eksemplar ruumilise tähelepanu valdkonnas on Helen. Ta märkab nii inimeste kui ka esemete juures detaile, mida mitte keegi teine ei näe. Seetõttu on Helen parodeerimisoskuse superstaar!

Hiljuti korraldasime võistluse „Kes on Kuuste Eddie Murphy“ ehk kes suudab kõige pikemalt tühja loba heietada. Ka siin tuli konkurentsituks võitjaks Helen. Poliitik missugune! Või siis tulevane jurist.

Tatjana Mitrjagina

Kõige värskem kuustekas Tatjana on aga tulvil üllatusi. Kes oleks osanud arvata, et see muheda naeratusega tagasihoidlik tüdruk on hinnatud väravavaht jalgpalliväljakul.

Tatjanas on peidus kadestatav sisemine rahu. Kui Tanja püstitab endale eesmärgi, siis leiab ta isegi siis oma raja üles, kui ka kõik teised eksinud on. Just Tanja kohta sobivad suurepäraselt ütlused „mis teeb tuul müürile“ ning „las koerad hauguvad, karavan läheb edasi“.

***

Selline see koondpilt siis sai.

Tavaliselt lõpetan ma siin fraasiga „Tuult tiibadesse!“, aga seekord tahaksin viimase õpetussõnana kaasa anda ühe Konfutsiuse mõttetera, mille hiljuti avastasin.

Head noored – valige amet, mis teile tõeliselt meeldib. Siis ei pea te tööd tegema.“

Tuult tiibadesse!

Kuuste kooli õpetaja Kersti Kivirüüt

 

Mõtteid maailma loomisest

Koolilõpetaja Keili Palusoo:

 

Elas kord pilvedes suur elevant. Tal oli seal väike perekond. /…/ Nad pissisid pilvedest alla ja tekkisid järved. Nad viskasid kõik oma hambad alla – tekkisid mäed. Nad kakasid – tekkis maailm. Nad viskasid kõik oma karvad alla – neist tekkisid inimesed. Nad sülitasid kõik oma sülje alla, mis neil oli – tekkisid majad.

Elevandipoeg küsis: kuule issi, kas maailm on nüüd valmis? Isa vastas: jah, on küll valmis, vist.”

Loetumad